Letenky do Lisabonu – s kým a za kolik?

Tagy:  Portugalsko, Lisabon, TAP Portugal, Lufthansa, Germanwings, easyJet

Sponzorované odkazy:

Letenky do Lisabonu – s kým a za kolik?

Portugalsko, stát Pyrenejského poloostrova jistě stojí za pozornost. Bránou k jeho poznání nám bude s největší pravděpodobností právě Lisabon.

Nabídka letenek do Lisabonu

Lisabon nepatří mezi nejčastější cíle tuzemských cestovatelů. Hlavně kvůli tomu není nabídka letenek nijak pestrá, od nízké nabídky se zase odvíjejí vyšší ceny. Určitě tedy stojí za to zvážit všechny možnosti a třeba využít služeb více leteckých společností.

Letiště v Lisabonu

Lisabonské mezinárodní letiště nazývané Lisbon Portela Airport je nejvytíženějším portugalským letištěm a jedním z největších jihoevropských. V posledních letech doznalo mnoha změn, jeho kapacity se rozšiřují. Nachází se blízko samotného hlavního města země, lze se z něj tedy pohodlně dostat, kamkoli je potřeba.

Přímé lety do Lisabonu

Z Prahy do Lisabonu můžeme přímo letět pouze s jednou společností – s portugalskými aerolinkami TAP Portugal. Jedná se však o klasické aerolinky, takže cena je o něco vyšší, než jsme zvyklí u letů do mnoha jiných evropských destinací. Cena zpáteční letenky se pohybuje zhruba kolem 8.000 korun.

Lety s přestupem

Pokud jsme ochotni letět s přestupem, můžeme očekávat cenu zajímavější. Zpáteční letenku tak můžeme pořídit bez problému třeba za 6.500 korun s poplatky, pokud ji zakoupíme u Lufthansy. Samozřejmě můžeme využít služeb více leteckých společností a cestovat přes některý evropský uzel, jako je třeba Paříž, Londýn či Brusel. Máme tak možnost využít i laciných letů nízkonákladovek. Do Lisabonu se třeba snadno dostaneme s easyJet. O letiště má také zájem Ryanair, jedná se o založení další základny právě zde.

Do Lisabonu od sousedů

Do Lisabonu můžeme samozřejmě letět také z některého německého letiště či z Vídně. Z Vídně momentálně létají aerolinky TAP Portugal. Tatáž společnost létá k i našim západním sousedům, konkrétně do Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburgu. Na letiště Berlin-Schönefeld se zase dostaneme s easyJet. Operují zde také samozřejmě německé aerolinky. Lufthansa nabízí lety do Mnichova a Frankfurtu, prostřednictvím Eurowings také realizuje lety do Düsseldorfu. Germanwings pak létají přímo na letiště Cologne/Bonn, sezónně nabízejí i lety do Stuttgartu. Zde je potřeba velmi důkladně prověřit všechny možnosti, pokud chceme ušetřit. Snadno se totiž může stát, že nás letenka o mnoho levněji nevyjde.

Nejlevnější letenky do Lisabonu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Lisabonu – s kým a za kolik? byl publikován 20. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...