Nejlevnější letenky do Lisabonu

Tagy:  Lisabon, portugalsko, létání, cestování, historie, památky, architektura

Sponzorované odkazy:

Nejlevnější letenky do Lisabonu

Portugalsko je překrásnou, atraktivní zemí, která jistě stojí za poznání. Zkuste alespoň pro jednou zapomenout na klasické ,,dovolenkování“ v hotelovém komplexu u bazénu, ale poznejte krásy hlavního města – Lisabonu. Jeho historie a kulturní děditství vás uchvátí a zanechá vám příjemné vzpomínky, které si do města budete velice rádi jezdit obnovovat. Navštivte Portugalskou metropoli toto léto, kdy letenky pořídíte za rekordně nízké ceny.

Nejzápadnější město Evropy, Lisabon, bylo vybudováno na sedmi kopcích, poblíž přístavu, kde se řeka Tagus vlévá do Atlantského oceánu. Drtivá většina lisabonských ulic je příliš strmých na automobilový provoz, a tak zde doprava závisí na třech lanovkách a obrovském výtahu, což je velice netypické a pro turisty zajímavé. Lisabon se pyšní několika jedinečnými kousky civilní architektury, přičemž jedním z nich je Ponte 25 de Abril, most, jehož název vznikl na počest Karafiátové revoluce roku 1974. Dalším slavným mostem je Ponte Vasco da Gama, jež byl slavnostně dokončen v roce 1998 a je přes 17 kilometrů dlouhý. Kouzlo Lisabonu spočívá ve spjatosti se svou zlatou historií, která ve městě zanechala stopy v podobě černobílé mozaikové dlažby, zvané calçada, úzkých uliček posetých secesními kavárnami, překrásně restaurované domy a kostely a v neposlední řadě slavný maurský hrad, jež se stal dominantou celého města. Je směsicí historických čtvrtí zvaných bairros, architektury a kultury, což jej výrazně odlišuje od jiných důležitých měst.

Lisabon je jedno z nejkrásnějších měst, autor: rstmlLisabon je jedno z nejkrásnějších měst, autor: rstml

Místo, které při návštěvě města rozhodně nesmíte vynechat je část Belém. V minulosti tato oblast sloužila jako místo, odkud vyjížděli na své zaoceánské plavby všichni známí portugalští námořníci. Jedná se o opravdu impozantní a nikde neošizenou stavbu ve stylu manuelské gotiky. Tento stavební sloh se vyznačuje velkou zdobností a častým užíváním námořnických a mořských motivů ozdobných prvků. Do moderní historie se klášter zapsal jako místo, kde byla podepsána významná Lisabonská smlouva.

Lisabon je okouzlující, a proto není divu, že se nedávno dostal na nejvyšší příčku srovnávací studie zabývající se dvaceti nejnavštěvova­nějšími městy na světě. V této studii britští turisté potvrzují, že Lisabon splnil kritéria, která člověk při cestování vyžaduje, a předčil tak ostatní města. Pokud i vám záleží na příznivém podnebí, snadném přístupu do moře, příjemných cenách za letenky a ubytování, kvalitním jídle, přitažlivé kultuře a dobrém směnném kurzu, neváhejte a přesvědčte se na vlastní oči!

Letenky

Nyní se s nízkonákladovou společností Ryanair do portugalského Lisabonu podíváte za neuvěřitelných 1189 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Leťte do Lisabonu za nejnižší ceny, autor: andi_appleLeťte do Lisabonu za nejnižší ceny, autor: andi_apple

Nejlevnější letenky do Lisabonu nabízí www.pelikan.cz

Článek Nejlevnější letenky do Lisabonu byl publikován 22. července 2012 v 17.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...