Letenky na Island – kam pro ně?

Tagy:  Island, Vídeň, Mnichov, Berlin, Hamburg, Germanwings, Keflavík, Reykjavík

Sponzorované odkazy:

Letenky na Island – kam pro ně?

Island rozhodně není jednou z vyhledávaných turistických lokalit. Díky tomu je bohužel nabídka letenek, obzvláště těch laciných, menší. I přesto však není problém na Island se vypravit.

Hustá síť letišť

Ač se to mnohým nezdá, Island se může pochlubit rozvinutou sítí letišť. Najdeme jich desítky. Všechny mezinárodní spoje však směřují na letiště ležícího poblíž hlavního města, které se jmenuje Keflavík. Odtud se pak dá pohodlně pomocí dalších vnitrostátních spojů dostat kamkoliv po ostrově. Do Reykjavíku se pak dopravíme díky autobusovým linkám.

I přesto, že je island velmi řídce osídlen, létají sem linky z mnoha světových destinací. Pochlubit se může lety do 7 destinací v USA, 3 v Kanadě, po Evropě se pak přímo z Keflavíku dostaneme do zhruba 30 dalších destinací.

Praha – Keflavík

Bohužel, v současné době není v nabídce žádná přímá linka, které by pravidelně spojovala Českou republiku s Islandem. Nelze se ani spoléhat na občasné charterové lety, které se mohou vyskytnout. Prakticky vždy je tedy nutné cestovat s přestupem.

Lety z Vídně

Na Island se dostaneme docela bez problémů, pokud využijeme některého z nejbližších zahraničních letišť. Linka mezi Vídní a Keflavíkem funguje v sezóně, operují zde Austrian Airlines a Niki aerolinky, které se řadí mezi semi-lowcosty.

Lety z německých letišť

S Islandem je pravidelně spojována řada německých měst. Linky společnosti Iceland Express létají celoročně na letiště Berlin-Schönefeld a Frankfurt –Hahn. Společnost Icelandair pak může nabídnout pravidelné linky do Frankfurtu, sezónně pak létá na letiště Berlin-Schönefeld a Hamburg. Sezónní provoz pak nabízí i Lufthansa, konkrétně do Düsseldorfu a Hamburgu, dále Airberlin hned do řady destinací – Berlin-Tegel, Düsseldorf, Hamburg, Mnichov a Stuttgart. Nabízejí se také letenky nízkonákladových německých Germanwings, které létají na letiště Cologne/Bonn a Stuttgart.

Letenky s přestupem

Dobře se dostaneme na Island, pokud zvolíme cestu s jedním přestupem. K tomu si můžeme vybrat některé z tradičních přestupních letišť, jako je třeba Heathrow či Paris-Charles de Gaulle.

Laciné letenky na Island

Nejlevnějším způsobem, jak se dostat na Island, je zakoupení dvou letenek od nízkonákladových společností. Levné letenky totiž nabízí Iceland Express, spojuje Island s celou řadou významných evropských letišť. Z tohoto přestupního letiště již levnou letenku do České republiky seženeme mnohem snadněji.

Nejlevnější letenky na Island nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky na Island – kam pro ně? byl publikován 5. dubna 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...