Letiště Frankfurt, jedno z největších letišť světa

Tagy:  Německo, Frankfurt, Lufthansa, Ait Berlin

Sponzorované odkazy:

Letiště Frankfurt, jedno z největších letišť světa

Do mnoha světových destinací se dostaneme snadněji a hlavně levněji od našich západních sousedů. Letiště jako Mnichov či Frankfurt jsou ideální alternativou k pražské Ruzyni.

Frankfurt, evropský velikán

Franfurtské letiště není mezi našinci oblíbené pro nic za nic. Mimo dobrého spojení s Prahou přináší totiž ještě něco – ohromné množství spojů a hlavně ceny snížené díky konkurenčnímu boji. Frankfurt je totiž jedním z největších evropských letišť.

Letiště je nejčastěji pojmenováváno jako Verkehrsflughafen Frankfurt am Main nebo Rhein-Main-Flughafen. Nachází se mezi Frankfurtem, Darmstadtem a Wiesbadenem a je bezesporu hlavním letištěm celého regionu. Co do počtu obsloužených cestujících, obsazuje toto letiště první příčku dokonce v rámci celého Německa. Co se týče evropských čísel, zaujímá třetí pozici po londýnském Heathrow a pařížském Charles de Gaulle. Také v celosvětovém měřítku zaujímá jednu z předních pozic, dle posledních čísel je na deváté příčce. Ročně se v současnosti obslouží na více než 53 milionů pasažérů.

Modernizace

Letiště díky svému významu vyžaduje neustálé úpravy a rozšiřování. Na příští roky je naplánováno jak rozšiřování terminálů, tak i výstavba terminálu zcela nového.

Terminály

Frankfurtské letiště disponuje dvěma terminály, třetí terminál bude v blízké době přistavěn. Terminál 1 je původním, starším terminálem a je dále dělen na část A, B a C, Terminál 2 pak na části D a E. Každý z terminálů je využíván určitými leteckými společnostmi. Zvláštní terminál je pak určen pro účely Lufthansy a jejích letů první třídou.

Autor: currybetAutor: currybet

Velký výběr přímých letů

Díky velikosti frankfurtského letiště mají cestující na výběr z mnoha linek do všech koutů světa. Samozřejmě nejširší nabídku letů nalezneme u domácí Lufthansy, která využívá Terminálu 1. Hojně jsou zastoupeny také lety realizované společností Condor Flugdienst, Air Berlin či TUIfly.

Doprava na letiště

Letiště je spojeno s okolními městy hlavně prostřednictvím vlakových linek a dvou nádraží. První je určené pro pohyb v rámci regionu, druhé potom pro dálkové spoje. Na Terminál 1 se z České republiky můžeme vypravit pohodlně některým z autobusů Student Agency. Z Plzně nebo Prahy se tak dostaneme přímo až na letiště bez nutnosti jakýchkoliv přestupů. Odlet z Frankfurtu je tedy více než snadný a cesta k levným letenkám do světa otevřená.

Článek Letiště Frankfurt, jedno z největších letišť světa byl publikován 15. března 2011 v 00.00 v rubrice Letiště. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...