Letenky do Paříže – jaké jsou možnosti?

Tagy:  levné letenky, Paříž, Francie, Orly, Charles de Gaulle

Sponzorované odkazy:

Letenky do Paříže – jaké jsou možnosti?

Paříž, jedno z nejromantič­tějších míst Evropy i světa a zároveň lákavá pulsující metropole téměř za bukem. Levné letenky v tomto případě tedy přicházejí skutečně vhod.

Pařížská letiště

Pařížská metropole je dostupná prostřednictvím dvou hlavních letišť – letiště Orly a Roissy – Charles de Gaulle. První z nich je sice blíže středu Paříže, ovšem z toho druhého je doprava často jednodušší. Třetím letištěm, které je také využíváno pro cestu do Paříže, je Beauvais, využívané některými nízkonákladovými aerolinkami. Leží zhruba 80 kilometrů od centra a mezi ním a Paříží jezdí linkový autobus stojící zhruba 13 eur.

S nízkonákladovkami do Paříže

Do Paříže se dostaneme poměrně snadno dvěma nízkonákladovými společnostmi létajícími pravidelné linky Praha – Paříž.

Konkrétně easyJet létá na letiště Charles de Gaulle a jeho letový řád zajišťuje denní dostupnost letů. Na totéž letiště létají i SmartWings. I tyto nízkonákladové aerolinky potěší svým letovým řádem, v některých obdobích nabízejí hned několik linek denně, což je příjemné jak pro služebně cestující, tak pro cestovatele, kteří si chtějí užít třeba jen víkend pod Eiffelovkou.

Nabídky klasických aerolinek

I klasické aerolinky dovedou udělat nabídku letů do Paříže zajímavou. Není tak výjimkou, že přicházejí s omezeným počtem letenek, které svojí cenou výrazně konkurují nízkonákladovým leteckým dopravcům.

Jak ještě do Paříže?

Cenová zvýhodnění na letenky do této oblíbené metropole využívají i další prodejci letenek, kteří mají v nabídce hned několik různých společností. V jejich vyhledávačích letenek se tak setkáme s různými dočasnými nabídkami či cenově zajímavějšími termíny letu. Vyplatí se ale sledovat a být připravený k akci.

V předstihu – ano či ne?

Pokud váháte, zda kupovat letenku v předstihu, či nikoli, není nic lepšího, než chvíli sledovat situaci. Prodejci typu Královna prodávají levnější letenky zejména s větším předstihem. U nízkonákladových společností toto neplatí, situace je ovšem výrazně méně předvídatelná. Platí zde ale, že je možné koupit za nejnižší možné ceny i několik dní před datem odletu.

Jak z letiště?

Pokud se do Paříže dostanete skutečně za hubičku, potřebujete také vědět, jak se levně dostat z letiště. Ne všechny možnosti jsou totiž výhodné a snadno se může stát, že doprava z letiště bude ve srovnání s cenou letenky hodně vysoká. Obecně je vždy nejlevnější využít obyčejných linkových autobusů a poté přestoupit na metro. V případě obou letišť totiž jezdí také speciální, samozřejmě také výrazně dražší linky vlaku či autobusů.

Nejlevnější letenky do Paříže nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Paříže – jaké jsou možnosti? byl publikován 18. února 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...