Letenky do Austrálie – jak na ně?

Tagy:  letenky, Austrálie, Sydney, British Airways, Královna, Letuška, Pelikán

Sponzorované odkazy:

Letenky do Austrálie – jak na ně?

Austrálie rozhodně nepatří mezi běžné výletní cíle. Letenky do Austrálie se neobjevují v oblíbených akčních nabídkách aerolinek, výběr není tak široký. Přesto však existuje dostatek spojů a relativně zajímavých cenových nabídek, které mohou v případě potřeby přijít více než vhod.

Mezinárodní letiště v Austrálii

Austrálie má mnoho letišť, z nichž je zhruba sedmička nejintenzivněji využívána. Mezi těchto sedm letišť patří Adelaide, Brisbane, Cairns, Darwin, Melbourne, Perth a samozřejmě Sydney. Při cestě z Evropy máme možnost vstoupit na australský kontinent právě prostřednictvím těchto letišť. Obecně vyšší koncentrace letišť je na východním pobřeží kontinentu.

Po samotné Austrálii včetně přilehlých ostrovů je možné pohybovat se díky husté síti dalších letišť. Těch jsou desítky a desítky.

Přímé lety do Austrálie

Bohužel žádné z českých letišť nenabízí přímé lety na australský kontinent. Přímé lety nenalezneme ani u našich nejbližších sousedů.

Nepřímé lety do Austrálie

U nepřímých letů bývá přestup nejčastěji realizován na některém velkém evropském či asijském letišti, jako je třeba Londýn či Hongkong. Celková doba strávená na cestě pak činí již kolem 26 hodin.

Zkušenější cestovatelé mohou využít více různých letů na cestě do Austrálie, jistější je ale přeci jen cestování na osvědčených trasách.

Letecké společnosti létající z Evropy

Mezi nejvyužívanější a také nejlacinější letecké společnosti létající z Evropy do Austrálie jsou Qantas Airlines, Emirates Airlines a British Airways. Všechny tyto společnosti nám nabídnou lety s jedním přestupem, není třeba tedy kupovat více jednotlivých letenek. Další řada společností realizuje lety se dvěma a více přestupy.

Hledání letenek do Austrálie

Nejsnazší cestou k letenkám do Austrálie jsou weby zaměřené na vyhledávání a rezervaci letenek. Vyhledají nám všechny dostupné lety a nabídky seřadí dle ceny. Snadno získáme informace o dalších letech v daném období pro případ, že upřednostňujeme cenu a nepotřebujeme letět v jeden konkrétní den. Mezi tyto vyhledávače patří třeba Letuška, Pelikán či Královna.

Pro pohyb po Austrálii je již třeba vyhledávat letenky na lokální úrovni.

Ceny letenek

Ceny letenek se pohybují v řádech desetitisíců. Ty nejlevnější lze pořídit pod třicet tisíc korun. Jedná se samozřejmě o zpáteční letenku v ekonomické třídě, včetně tax a příplatků.

Nejlevnější letenky do Austrálie nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Austrálie – jak na ně? byl publikován 30. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...