Levné letenky – kde hledat akční nabídky?

Tagy:  letenky, Letuška, Pelikán, Královna, levné letenky, slevy

Sponzorované odkazy:

Levné letenky – kde hledat akční nabídky?

Na letenkách se dá hodně ušetřit, ale i značně prodělat, pokud nevíme, kde a jak je koupit.

Jak nakupovat levně?

Pokud nám opravdu záleží na co nejnižší ceně, měli bychom začít pátrat a zjišťovat, jak to chodí s cenami námi vybraných letenek. Každá společnost má totiž jistou cenovou politiku, kterou se vyplatí znát. Některé společnosti dávají nejvýhodnější cenu na letenky zakoupené ve velkém časovém předstihu. Ne vždy však nabízejí letenky na mnoho měsíců dopředu, často se setkáme třeba s pouhým čtyřměsíčním obdobím. Jiné společnosti snižují ceny na lety realizované za 4 až 6 týdnů. S rozdílnou politikou se také setkáme u letenek zakupovaných pouhých několik málo dní před odletem. Další však pravidelně vypisují akce na slevy. Také se můžeme setkat s levnějšími letenkami na lety v určitých dnech v týdnu. Také je třeba si uvědomit, že se ceny letenek často skutečně odvíjejí od poptávky a nabídky.

Online obchody aerolinek

Mnoho nízkonákladových leteckých společností prodává letenky pouze přímo, nikoliv přes prostředníky. To jim umožňuje nabídnout lepší ceny. Hledat bychom tak měli přímo weby aerolinek. Mnohé z nich navíc prodávají letenky výhradně prostřednictvím webového rozhraní, realizace platby probíhá rovněž přes internet. Lze tak snadno a rychle zakoupit letenku a mít okamžitě závaznou rezervaci. Některé aerolinky nabízejí také možnost nákupu přes telefon, ovšem zde příliš neušetříme – linky jsou totiž zpoplatněné a letenky někdy o přirážku dražší.

Speciální vyhledávače letenek

Snadnou cestou k nákupu letenek jsou také speciální vyhledávače, které nám umožňují nakupování letenek od mnoha smluvních partnerů. Na jednom místě tak najdeme letenky do celého světa od mnoha leteckých společností. Mezi nimi nalezneme jak nízkonákladové dopravce, tak především klasické aerolinky. Využití těchto vyhledávačů se vyplatí zejména při nákupu letenek do méně zastoupených destinací a letenky do zámoří. Umožní nám to také vyhledat výhodné nabídky v případě, že neznáme konkrétní aerolinky operující na námi vybraných linkách. Výhodou jsou také pravidelné zajímavé cenové nabídky na konkrétní destinace. Společně s letenkami si můžeme zajistit i další služby, jako je ubytování, pojištění či zapůjčení automobilu.

Mezi nejpoužívanější vyhledávače letenek patří Letuška) , Pelikán, Královna, výhodné letenky můžeme zakoupit i prostřednictvím webu Invia.

Článek Levné letenky – kde hledat akční nabídky? byl publikován 10. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...