Levné letenky – poznejte svět za hubičku

Tagy:  letenky, levné letenky, Londýn, Barcelona, New York, Maroko, létání

Levné letenky – poznejte svět za hubičku

I přesto, že levné letenky jsou na našem trhu už nějaký ten pátek, ne každý cestuje více a těchto nabídek využívá. Jsou přitom tou nejlepší cestou, jak si dopřát nezapomenutelné zážitky ze zahraničních cest a jak navštívit místa, o kterých už dlouho sníme.

Prodloužený víkend

Levné letenky jsou skvělou volbou v případě, že si chcete dopřát prodloužený víkend v zahraničí. Nabízejí je dnes už nejen nízkonákladové aerolinky, ale i klasické letecké společnosti.

Letenky za výhodné ceny seženeme prakticky do všech destinací, které kralují v kategorii eurovíkendů. Je dobré ceny pravidelně sledovat a mít přehled o několika zajímavých možných cílích našich cest.

Kam se vydat?

Nabídka levných letenek je velmi široká, není tedy problém dostat se prakticky kamkoliv po Evropě či přilehlých oblastí Afriky či Asie. Pokud chcete vycestovat ještě dále, i za moře či na Dálný Východ seženete laciné letenky.

Levně po Evropě

Pokud rádi zůstanete ve staré dobré Evropě, nabízí se třeba Barcelona. Zamilují si ji obdivovatelé umění a architektury, získá si milovníky fotbalu. Díky příjemnému klimatu se sem návštěvníci vypravují po celý rok, i když největší nápor zažívá město pochopitelně v letních měsících. Zbytek roku je jako dělaný na poznávací zájezdy. Již během tří či čtyř dnů je možné poznat hodně, jelikož je zde všechno až překvapivě blízko. Návštěvníci si rozhodně nesmí nechat ujít i noční život, který skýtá mnoho překvapení. Místní se totiž umí skvěle bavit a tomu odpovídají i bary a kluby. Pokud si navíc vyhledáte potřebné informace, zjistíte, že noční život je zde až překvapivě levný.

La Pedrera, autor: FlyNutAALa Pedrera, autor: FlyNutAA

Další skvělou volbou je Londýn. Byť není zdejší počasí tak příjemné jako to středomořské, vždy se jedná o skvěle prožité dny. Historie a současnost se zde mísí v optimálním poměru a je skutečně na co se dívat. Všudypřítomná angličtina a světoznámá místa dodávají Londýnu další kouzlo. Zapomenout se ani nesmí na královskou rodinu a místa zasvěcená monarchii. Bez nich to totiž rozhodně není ten pravý Londýn. Letenky do Londýna navíc patří mezi ty nejvýhodnější, takže pokud se chystáte na svoji první cestu, můžete začít právě tady.

Buckingham Palace, autor: heatheronhertravelsBuckingham Palace, autor: heatheronhertravels

Je libo mimo Evropu?

Třeba Maroko je velmi zajímavým koutem světa. Marocké království je místem, které nadchne asi všechny. Mimo pláží nabízí také kulturu či dobrodružství. Arabská kultura je totiž ještě stále poměrně tajemná a poskytuje hodně prostoru pro objevování. Typická architektura, krásné zahrady, tržnice, omamující chutě a vůně vytvářejí úžasné prostředí pro naši dovolenou.

Pokud se chcete vydat ještě dál, nabízí se třeba hned New York. Ochutnat zdejší život láká nejednoho cestovatele. Ohromná nákupní centra, bary a kavárny, galerie či muzea nebo třeba známá burza, to je jen zlomek z toho, co je zde k vidění.

Nejlevnější letenky nabízí www.pelikan.cz

Článek Levné letenky – poznejte svět za hubičku byl publikován 15. listopadu 2010 v 12.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (3).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...