Letenky do USA aneb do Ameriky za pár hodin

Tagy:  letenky, USA, Amerika, Delta, New York, levné letenky

Sponzorované odkazy:

Letenky do USA aneb do Ameriky za pár hodin

Amerika aneb cestování za velkou louží. Chystáte se do USA? Nevíte si rady, jakou leteckou společnost vybrat? Obáváte se, že váš let bude trvat celou věčnost? Nemějte strach. Poradíme vám, jak se do Ameriky dostat „za pár hodin“.

Pohled na noční New York, autor: morrisseyPohled na noční New York, autor: morrissey

Jak a kde si zakoupit letenku?

Cena letenky je jedním z nejdůležitějších priorit vůbec. Při rozhodování, jakou leteckou společností poletíte, hraje právě cena největší roly. Při cestě do USA se ceny letenek liší až o desetitisíce korun. Samozřejmě záleží, jakou jste zvolil destinaci, datum odletu a mnoho dalších faktorů.
V dnešní době máte na výběr z celé řady leteckých společností, které létají do USA. Můžete zvolit tu nejkratší cestu, tedy přímý let z Prahy do Atlanty či New Yorku. A nebo i varianty s přestupnými lety. Je třeba důkladně při výběru letenky porovnat ceny a letové řády jednotlivých společností. Samozřejmostí je, rozhodnout se pro tu nejvhodnější nabídku ve smyslu časových dispozic a ceny.

Výběr letenky

Při výběru letenky buďte flexibilní a přizpůsobte se. Co se tím myslí? Například lety uprostřed týdne bývají zpravidla levnější než lety během víkendu. To samé platí o sezónním období apod. Důležité je, včas zakoupit letenku – s dostatečným časovým předstihem. Cena letenky totiž postupem roste.

Pohled na noční Atlantu, autor: Eva ArnicanováPohled na noční Atlantu, autor: Eva Arnicanová

Letenky do USA

Rezervovat letenky do USA můžete nejen online z počítače, přes cestovní agenturu nebo z jakéhokoliv letiště na světě.
Hlavním dopravcem, který nabízí přímé lety z Prahy do New York City a Atlanty jsou Delta Air Lines. Do New Yorku bude váš let trvat cca 8 – 10 hodin a do Atlanty pak cca 9–12 hodin. Jedná se o přímý let, který je nesmírně pohodlný vzhledem k časovému posunu. Záleží už jen na vás, jestli si vyberete noční let či denní. Já osobně doporučuji odlétat ráno a během cesty se pořádně prospat.
Na letišti v Praze vás bude čekat hned několik kontrol, pasová kontrola, celní a kontrola vás samotných. Někdy můžete předstoupit také k pohovoru, kde se vás budou zaměstnanci letiště vyptávat, proč letíte právě do USA, co je cílem vaší cesty, kdo vám balil kufry, jaké cenné věci převážíte apod. Nejedná se o „vyzvídání“ jen tak pro nic za nic… Celníci a pracovníci letiště se vás ptají z důvodu vaší bezpečnosti.
Nejčastější přestupní letiště jsou: Heathrow v Londýně, Frankfurt nad Mohanem v Německu, Amsterdam v Nizozemí, Mnichov v Německu a mnoho dalších.

Zakoupení výhodné a levné letenky, s co nejkratší dobou letu a s co nejméně přestupních letů může někdy zabrat několik hodin hledání na internetu. Někdy vám může trvat celé dny nebo jen hodiny, než narazíte na ten nejkratší let za nejlepší cenu.

Nejlevnější letenky do USA nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do USA aneb do Ameriky za pár hodin byl publikován 10. listopadu 2010 v 22.45 v rubrice Letenky. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...