Smart Wings aneb létáme s českými aerolinkami

Tagy:  SmartWings, lc, low cost, nízkonákladové aerolinky, Praha, Brno, Ostrava

Sponzorované odkazy:

Smart Wings aneb létáme s českými aerolinkami

Smart Wings jsou další nízkonákladovou leteckou společností v řadě. Jsou ale v něčem jedinečné – jsou totiž ryze českou leteckou společností.

O Smart Wings

Smart Wings nejsou ani tak aerolinkami, jako spíše obchodní značkou. Spadají pod Travel Service a. s., značka Smart Wings je využívána pro označení nízkonákladových linkových letů. Travel Service a.s. je jinak největší českou leteckou společností v soukromém vlastnictví.

Flotilu pak tvoří rovnou 24 strojů, Některé z nich poznáme podle modro oranžového barevného ladění, jiná letadla jsou využívána i pro lety Travel Service.

Odlety z České republiky a Slovenska

Smart Wings zdaleka neodlétá pouze z Prahy. V České republice fungují na letišti v Praze, Brně a Ostravě, na Slovensku pak v Košicích a Bratislavě. Díky tomu může přinést tak širokou nabídku destinací.

Kam se Smart Wings?

Smart Wings se zaměřují hlavně na dovolenkové destinace. Nabídka letů do Jižní Evropy je proto velmi široká. Nejvíce jsou zastoupeny destinace v Řecku a Španělsku. To potěší zejména ty, kteří rádi tráví dovolenou na pohádkových ostrovech. V nabídce jsou ale i další „tradičnější“ linky, jako třeba linky směr Paříž či Amsterdam.

Letové řády Smart Wings

Na webových stránkách jsou k dispozici přesné letové řády do jednotlivých destinací. U mnoha z nich funguje pouze sezónní provoz, to znamená, že letenky můžeme zakoupit pouze na část roku, obvykle na období od května do září či října. Linka do Paříže pak má celoroční provoz.

Příruční zavazadla

Příruční zavazadla, tedy ta, která si cestující může vzít zdarma s sebou na palubu, jsou zde ošetřena jiným způsobem, než je tomu u řady dalších nízkonákladových společností. Rozměry jsou stanoveny na 56 × 45 × 25 centimetrů, přičemž dohromady nesmějí překročit 115 centimetrů, do toho se započítávají i kolečka, držadla a další přečnívající části. Velkým problémem je pak hmotnostní omezení 5 kilogramů. Běžný kufr určený na palubu tak rozhodně neobstojí, jelikož se jeho vlastní hmotnost pohybuje kolem tří kilogramů

Autor: smartwings.comAutor: smartwings.com

Odbavená zavazadla zdarma

Překvapením pak ale je, že má každý cestující nárok na bezplatné přepravení odbaveného zavazadla. Dle typu přepravní třídy může být hmotnostní limit stanoven na 20 či 25 kg.

Doplňkové služby

Smart Wings nabízí také řadu doplňkových služeb, jako je třeba zajištění pojištění, ubytování, pronajmutí vozu či V. I. P. služby.

Článek Smart Wings aneb létáme s českými aerolinkami byl publikován 7. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...