Máte problémy s nedochvilností? 3 tipy jak nepropásnout let

Tagy:  letadlo, létání, dovolená, zájezd, léto, čas

Sponzorované odkazy:

Máte problémy s nedochvilností? 3 tipy jak nepropásnout let

Letecká dovolená je beze sporu nejrychlejší a nejpraktičtější, a to i v případě relativně blízkých destinací. Pokud se chystáte na dovolenou osobním automobilem nebo dokonce autobusem se spoustou dalších cestujících, připravte se na neuvěřitelně dlouhou cestu, plnou nekomfortu, zastávek a dalšího, s čím jistě nebudete spokojeně. Zkrátka a dobře, letecká doprava je zárukou spokojenosti a především díky její rychlosti neplýtváte příliš mnoho času. Ovšem zatímco svým vozem můžete vyjet prakticky kdykoliv, a to klidně později, než bylo původně naplánováno, letadlo na vás rozhodně čekat nebude. Máte problémy s nedochvilností a bojíte se, že by vám mohlo uletět letadlo na vysněnou letní dovolenou? Pak se naučte několik tipů, jak být v letadle v čas a nepropásnout tak jedinečnou příležitost na odpočinek a volné chvíle s rodinou či s přáteli.

Vezměte si dovolenou

Ne vždy vám letadlo oleí v takovou dobu, kdy by se vám to opravdu hodilo. Ideální je samozřejmě do cílové destinace odlétat v noci, nicméně pakliže takovou volbu nemáte, musíte se přizpůsobit dané situaci a okolnostem. Mnoho lidí má tendence ještě stihnout co nejvíce pracovních záležitostí a tak se na letiště vypraví doslova od kancelářského stolu. Pokud ale máte harmonogram naplánovaný přesně na minutu, může se vám stát, že se „zaseknete“ v zácpě, nestihnete včas opustit práci a přidat se může i mnoho dalších komplikací. Pro jistotu si proto vezměte dovolenou a vydejte se na letiště v klidu a z pohodlí domova.

Autor: whityAutor: whity

Sestavte si harmonogram

Bez kvalitního cestovního plánu můžete mít opravdu problém se orientovat a bylo by zcela přirozeném vynechat určité body a ve výsledku dorazit na letiště pozdě nebo jak se říká „jen tak tak“. V každém případě si proto sestavte harmonogram. který by měl obsahovat i takové body, jako je přemístění věcí do auta nebo taxi a nešetřete detaily a drobnostmi. O to přehlednější pak váš časový plán bude.

Mějte plán A, B i C

Každý má přirozeně plán A, nicméně ten může snadno zkolabovat a místo něho musí rovnoprávně nastoupit plán B, který nezhatí vaše plány. Co se ale stane, pokud během zácpy odbočíte, dle plánu B, a dostanete se do další zácpy nebo píchnete pneumatiku a tudíž se o to více zpozdíte? Mějte pro jistotu ještě plán C, aby vás opravdu nic nemohlo překvapit. Veškeré přemisťování pak mějte dobře načasované a raději si přidávejte desítky minut navíc. Raději čekejte 2 hodiny bezprizorně na letišti, než si letadlo nechat zbytečně uletět.

Článek Máte problémy s nedochvilností? 3 tipy jak nepropásnout let byl publikován 13. července 2016 v 12.00 v rubrice Letiště a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...