Mauricius za 9 590 Kč

Tagy:  létání, dovolená, pobyt, dovolená, zájezd, mauricius, ostrov, afrika

Sponzorované odkazy:

Mauricius za 9 590 Kč

Opět nastalo to období, kdy chce každý cestovat a odpočívat po náročných měsících plných pracovního nasazení. Pokud se vám v zimě nepoštěstilo vyrazit za exotikou a dokonce ani na hory, pak se není čemu divit, že již dovolenou potřebujete jako sůl. Typická evropská přímořská letoviska se již touto dobou značně zaplňují. Využijte proto akční nabídky od letecké společnosti Eurowings a vydejte se na překrásný ostrov Mauricius, který si rozhodně okamžitě zamilujete.

Mauricius je jedním z nejpopulárnějších a také nejnavštěvova­nějších ostrovů Indického oceánu, Nachází se přibližně 900 km od Madagaskaru a vyznačuje se vulkanickým původem. Ostrov je obklopen korálovými útesy, díky kterým jsou zátoky ostrova dech beroucí a nezaměnitelné. Co se složení obyvatelstva týče, pravděpodobně by vás nenapadlo, že se ze dvou třetin jedná o Indy, zbytek tvoří míšenci z celého světa. Mauricius je tak směsicí mnoha národností a také kultur. Pochopitelně je tak primárním náboženství hinduismus, následuje křesťanství a také muslimské vyznání. Vzhledem k těmto rozmanitostem se Mauricius pyšní i květnatou architekturou. Na jedné straně zde najdete hinduistické sochy, ale rovněž křesťanské kostely, církevní svátosti a mešity. Kromě faktu, že si zde neuvěřitelně odpočinete a načerpáte spoustu energie, o kulturu a památky nouze rozhodně nebude. A v tom tkví kouzlo ostrova, který není jen typickým přímořským letoviskem s luxusními hotelovými komplexy a dokonalými plážemi.

Autor: Hansueli KrapfAutor: Hansueli Krapf

Ostrov byl objeven roku 1 505, a to portugalskými mořeplavci, kteří jej také přijali za svůj. Za nedlouho si však ostrov podmanili Nizozemci a poté Indové, kteří ostrov vlastnili dlouhá léta. Ovšem stejně, jako v případě většiny ostrovů Indického oceánu, i na Mauricius se dostali Britové, kteří ostrov vlastní dodnes. Úředním jazykem Mauriciusu je tak angličtina, ale také francouzština. Mauricius je nejlidnatějším ostrovem Afriky a rovněž nejbohatším státem tohoto kontinentu.

A proč byste se na tento úchvatných ostrov měli vypravit? Důvodů je nespočet a prakticky neexistuje jediný, kvůli kterému byste si vybrali jinou destinaci nebo jiný ostrov. Mauricius je samozřejmě vyhlášen svoji exotickou krásou, čili se můžete těšit na nekonečné pláže s bělostným pískem, nechybí ani kokosové palmy, průzračný oceán, vlny a samozřejmě modrá obloha bez jediného mráčku. Na ostrov si přibalte krém s vysokým UV faktorem, neboť vzhledem k jeho poloze si sluníčka a jeho žáru užijete na maximum. Kromě zmíněných krás se ale setkáte také s překrásnou panenskou přírodou, zmiňovanými památkami, kulturou a chybět nebudou ani zajímavosti jako třtinové plantáže nebo parky s nevšedními tvory.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Mauricius za 9 590 Kč byl publikován 5. května 2016 v 17.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...