Lanzarote za 1 650 Kč

Tagy:  létání, dovolená, pobyt, dovolená, zájezd, kanárské ostrovy, jaro, léto, lanzarote

Sponzorované odkazy:

Lanzarote za 1 650 Kč

I když lidé pravidelně cestují po celý rok, jsou určitá období, kdy cestování tak trochu stagnuje a naopak jsou taková, kdy se lidé chtějí podívat do nejrůznějších koutů planety. Co do létání do zahraničních letovisek je zima chudší, neboť lidé spíše navštěvují lyžařské svahy a šetří na letní dovolenou. Ta je potom intenzivní od června do srpna. V letní sezóně je sice téměř všude krásné počasí, ale také musíte počítat s enormním výskytem turistů a především s drahými letenkami a cenami jednotlivých pobytů. Na letní sezóně zkrátka cestovní kanceláře i hoteliéři nejvíce vydělávají, proto se nelze divit, že si připlatíte. Chcete se již dnes podívat k moři, odpočinout si, načerpat energii a přesto nezaplatit desítky tisíc korun? Pak se podívejte do překrásného Lanzarote, které můžete navštívit již za skvělých 1 650 korun.

Kanárské ostrovy jsou jednou z nejpopulárnějších turistických oblastí, a to nejenom v létě, ale také na jaře nebo na podzim. Zatímco ve Středozemí je nejkrásnější a také nejteplejší počasí právě během zmiňované letní sezóny, na Kanárských ostrovech je prakticky neustále příjemné jaro, které poskytuje mnoho možností nejenom k opalování se na pláži a koupání v moři, ale díky příjemným teplotám a vlahému vzduchu budete mít také chuť poznávat krásy ostrova a podnikat zajímavé výlety. Kanárské ostrovy jsou rozděleny na několik částí, přičemž jednou z nejznámějších je Lanzarote.

Autor: Gero BrandenburgAutor: Gero Brandenburg

A proč je právě Lanzarote tolik příjemným a vyhledávaným místem na ostrovech? Disponuje nezaměnitelnou historií a spoustou památek, neboť se jedná o nejstarší místo Kanárských ostrovů. Lanzarote bylo osídleno již v roce 1 100 Féničany a následně Římany. Není tedy divu, že zde najdete právě pozůstatky a dějinné artefakty obou těchto národů. Kanárské ostrovy jsou svojí přírodou velmi rozmanité a rozdílné. Zatímco oblast Gran Canaria je pověstná zajímavými rostlinami a bujnou vegetací, o přírodních poměrech a krajině Lanzarote se traduje, že vypadá obdobné jako povrch Marsu. Půda je zde spíše písečná s oranžovo-hnědým zabarvením. Kromě typických přímořských rostlin zde najdete také lišejníky a rašeliniště, která jsou pro teplou oblast netypická.

Jakmile se na Lanzarote ocitnete, rozhodně by vám neměl uniknout krásný Národní park Timanfaya. ten je vyhlášený jako směsice vulkanoidů, které jsou pro běžné české obyvatelstvo jako sedmý div světa. Horká půda je zde naprostou samozřejmostí, bublající potoky rovněž a horké prameny a pára jsou v Národním parku využity také v místní restauraci pro přípravu stylových pokrmů. Podívejte se na Lanzarote již za skvělých 1 650 korun a zažijete něco, na co nikdy nezapomenete.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Autor: César ManriqueAutor: César Manrique

Článek Lanzarote za 1 650 Kč byl publikován 13. dubna 2016 v 17.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...