Jak najít a zarezervovat ty nejvýhodnější letenky?

Tagy:  létání, dovolená, pobyt, dovolená, zájezd, levné letenky, akční letenky, mobil, toner, pelikan

Jak najít a zarezervovat ty nejvýhodnější letenky?

Není tomu tak dávno, co si cestování leteckou dopravou mohlo dovolit jen pár movitějších jedinců, zatímco ti ostatní jezdili rok co rok na zahraniční dovolenou do Chorvatska nebo na sever Itálie osobním automobilem. Ceny nafty a benzínu však rapidně podražily a ceny letenek jsou rok od roku levnější, proto je dnes naopak nejvýhodnější na dovolenou letět. Ušetříte tak nejenom spoustu peněz, ale také času a faktem je, že cestujete bezpečně a pravděpodobnost nehody je mnohonásobně menší, než je tomu právě u silničních dopravních prostředků.

Ovšem i zde platí, že zdaleka ne všechny nabídky jsou výhodné. Pokud budete unáhleně kupovat první letenky, které uvidíte, můžete snadno „naletět“ na zdánlivě akční nabídku a zaplatit tak o tisíce korun více. V případě koupě levných letenek se nijak neukvapujte, řiďte se heslem „kdo hledá najde“ a pokud si přečtete pár dalších užitečných rad, jistě se na dovolenou vydáte za ty nejlepší ceny na trhu a za ušetřené peníze se možná podíváte do další zahraniční destinace.

Na hledání si vymezte více času

Chcete stihnout objednat letenky ještě před začátkem zápasu, který bude startovat přibližně za 5 minut? Pak nepočítejte s tím, že na vás během tohoto časového intervalu „vykouknou“ ty nejvýhodnější nabídky. Z marketingového hlediska se na prvních příčkách drží vždy ty méně akční ceny letenek, na kterých letecké společnosti a cestovní kanceláře nejvíce vydělají. Nenechte se zmást ani popisky typu „akční“, „nejvýhodnější“ a „bezkonkurenční“. Pokud si s hledáním letenek dáte chvíli času a projdete i starší stránky webů, sami se přesvědčíte, že ony letenky zase tak akční nebyly.

Jak najít ty nejlevnější letenky na trhu?, autor: Jimmy BaikoviciusJak najít ty nejlevnější letenky na trhu?, autor: Jimmy Baikovicius

Pozor na nízkonákladovou dopravu

S nízkonákladovými leteckými dopravci se za poslední roky doslova roztrhl pytel a na trhu jich najdete desítky. Jejich poznávacím znamením jsou neuvěřitelně laciné letenky často do celého světa, díky kterým může cestovat naprosto každý. Vedle nízkonákladových dopravců tak mohou běžné aerolinie s letitou tradicí na trhu působit velmi draze a nevýhodně, nicméně opak je mnohdy pravdou. Letecké společnosti jsou si existence nízkonákladových dopravců velmi dobře vědomi a aby nepřišly o post konkurence, přicházejí mnohdy ještě s lacinějšími letenkami, které navíc zahrnují i zpáteční cestu a veškeré letištní poplatky. Naopak letenka za několik set korun od nízkonákladové společnosti zpravila skryté poplatky neuvádí, čímž se ve finále můžete dostat i na částku vyšší, než je průměrná cena letenky. Při koupi letenek se proto nezaměřujte striktně na nízkonákladové dopravce a než si tiskem letenek vyplýtváte barvu své oblíbené cartridge, dejte šanci nabídkám i jiných společností.

Rezervujte z jakéhokoliv místa na zemi

S neustálými invencemi moderní doby značně pokročilo nejenom hledání letenek, ale také jejich rezervace a koupě. Dříve vám nezbylo než dojít do kamenné prodejny letecké společnosti, cestovní kanceláře nebo přímo na letiště, dnes vše zařídíte z pohodlí domova, za pomocí všemocného internetu. Aby toho nebylo málo, letenky nemusíte rezervovat vždy jen z počítače, stačí vám vlastnit chytrý telefon s dvěma sim kartami a připojení k internetu či přístup k WiFi síti. Pomocí nejrůznějších internetových aplikací anebo přímo na stránkách leteckých společností zarezervujete letenky, ať už jste v autobuse, sedíte v kavárně nebo čekáte před školou na své děti. Objednávání letenek snad nemůže být časově úspornější a jednodušší.

Letenky můžete jednoduše rezervovat i přes chytrý telefon, autor: marzo.skLetenky můžete jednoduše rezervovat i přes chytrý telefon, autor: marzo.sk

Článek Jak najít a zarezervovat ty nejvýhodnější letenky? byl publikován 21. března 2016 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...