Teherán za 2 790 Kč

Tagy:  létání, dovolená, exotika, pobyt, zájezd, teherán, írán, asie

Sponzorované odkazy:

Teherán za 2 790 Kč

Cestování je jedním z mála koníčků, který vás snad nemůže nikdy omrzet. Zatímco sbírání známek se po delší době stane nudnou záležitostí, cestování je prakticky nevyčerpatelným zdrojem, neboť je vlastně nemožné, abyste za svůj krátký život navštívila všechna krásná místa. Pojem krásná místa je navíc natolik subjektivní, že byste museli procestovat opravdu celou planetu, a to od Antarktidy, přes nejjižnější bod Afriky až po Tanzanii. Řadíte se hrdě k milovníkům turistiky a ve své podstatě pro vás neexistuje oblast, která by vám nepřipadala zajímavá a lákavá? Pak vás jistě potěší neuvěřitelně laciné letenky do Teheránu, které můžete v prosinci koupit již za senzačních 2 790 korun, a to jedině od letecké společnosti Oman Air. Tak na co ještě čekáte, hurá do Teheránu!

Autor: PaukAutor: Pauk

Možná vám cestování do těchto končit připadá, vzhledem k aktuální politické situaci, trochu nebezpečné, nicméně ne všechny lokality jsou „zakázaným“ územím a nutno podotknout, že právě Teherán je neuvěřitelné nádherným místem. Jedná se o hlavní město Íránu, což je stát nacházející se v islámské části Asie. O Íránu se vedly roky debaty a pro turisty se stal takřka zapovězenou zemí, což je ovšem neuvěřitelná škoda. Evropa a její hlavní města jsou sice každé naprosto jiné, ale něčím jsou si stále podobná a mentalita lidí se až tak neliší. Kdybyste ale porovnali města v Japonsku s těmi v islámských oblastech, najdete nekonečně mnoho rozdílů a minimum podobností. Pokud tedy máte rádi Asii, měli byste ji procestovat křížem krážem, neboť jedině tak si můžete vytvořit ucelený obrázek.

\jak bylo již řečeno, Teherán j hlavním městem Íránu a rozhodně se nejedná o nějaké menší městečko. Žije zde okolo 8 milionů obyvatel, což lze považovat za číslo, kterým se pyšní opravdové metropole. Přirozeně zde sídlí veškerá státní správa země a politicky, ekonomicky i finančně je Teherán v centru dění země. Kromě toho zde najdete ale také spousty významných univerzit, které mají skvělou pověst a nechybí samozřejmě ani historické památky, muzea, galerie a mnoho dalších pamětihodností, poukazujících na krásy islámské kultury a architektury. Největší zastoupení mají nejenom v Teheránu, ale v zemi obecně asi mešity, neboť obyvatelé Íránu jsou ortodoxně věřící muslimové. Zastoupení obyvatel je proto poměrně celistvé. Z veliké většiny zde žijí obyvatelé Íránu, najde se zde pak menšina z okolních států a naprosté minimum lidí z celého světa. Američané, Evropané nebo Australané mají zcela odlišnou mentalitu, proto se v muslimských zemích zdržují minimálně.

Teherán je typickým velkoměstem, které vám nabídne také nespočet luxusních hotelů a restaurací, kavárny, obchody s místními specialitami a nechybí samozřejmě ani trhy, kde ochutnáte typickou íránskou kuchyni a pořídíte netradiční suvenýry.

Článek Teherán za 2 790 Kč byl publikován 10. prosince 2015 v 19.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...