Malajsie za 9 884 Kč - exotika za hubičku

Tagy:  létání, dovolená, exotika, pobyt, zájezd, malajsie

Sponzorované odkazy:

Malajsie za 9 884 Kč - exotika za hubičku

Kdo by netoužil po exotické dovolené? Vzhledem k faktu, že se Česká republika nachází v mírném pásu, kde se opravdu teploty střídají dle čtyř ročních období, kde nejsou tropické pralesy, nekonečně dlouhé pláže ani krásné moře a už vůbec ne celoročně vysoké teploty, mají Češi přirozeně tendence se uchylovat do teplých krajin. V letních měsících je i u nás krásně, nicméně jakmile nastane zima, která je obvykle nejdelším obdobím v roce, někteří jedinci mohou snadno dojít k závěru, že se potřebují trochu ohřát a načerpat energii právě ze sluníčka. V zimě je ideální vypravit se za exotikou, neboť ve Středomořských oblastech byste si opalování a koupání v moři bohužel neužili. Skvělou zprávou je, že nyní můžete odcestovat tisíce kilometrů daleko a přitom neutratíte své veškeré úspory. Ať už se rozhodnete v cizině strávit svátky Vánoční, Nový rok nebo třeba únor, Malajsie je skvělou volbou, a to ze spousty důvodů…

Autor: Redanglaura009Autor: Redanglaura009

Ne každý možná ví, že je Malajsie poměrně členitá a dělí ji průlivy v Suluském moři. Malajsií je jednak pevnina sousedící s Thajskem, Singapurem a Brunejí, ale také je to ostrov Borneo, konkrétně jeho severní část. Možná jste rovněž netušili, že je Malajsie federativní monarchií, což ve zkratce znamená, že se v čele státu nachází monarcha.Stejně jako většina asijských nebo afrických států byla i Malajsie dlouhé roky, ba dokonce staletí, kolonizována. Značnou část byla pod nadvládou Číny, pak také Velké Británie, která si podmanila nespočet států a ostrovů. Od roku 1957 se však Malajsie může pyšnit nezávislostí, kterou si samozřejmě pevně střeží a hýčká.

Přírodní podmínky v Malajsii jsou naprosto ideální prakticky pro všechny druhy cestovatelů a turistů. Povrch je spíše nížinatý, nicméně zatímco na okrajích moře jsou nížiny, pláže a krásné planiny, ve středu a na severu země se nacházejí hornaté části, které jsou ideální variantou například pro ty, co nechtějí pouze odpočívat na pláži a popíjet drink, ale rádi by poznali místní flóru a faunu a zažili nějaké to dobrodružství. Počasí je tropické, místy vlhké, což lze od typické exotické oblasti očekávat. Mezi typická malajská zvířata patří tygr, orangutan a nosorožec, pokud byste se proto chtěli podívat do divočiny, rozhodně si s sebou vezměte průvodce, který vás vezme do oblastí, které vás nebudou ohrožovat na životě.

Obyvatelstvo z drtivé většiny tvoří Malajci, následují Číňané, Indové a zbytek jsou přistěhovalci z celého světa, kterých však opravdu není mnoho. Když opomeneme vyspělé hlavní město, není Malajsie zrovna oblastí, která by, po pracovní stránce, měla co nabídnout. Obyvatelstvu přesně odpovídá také náboženství, proto zde převažuje islám, poté je v menší míře zastoupen hinduismus, budhismus a křesťanství.

Článek Malajsie za 9 884 Kč - exotika za hubičku byl publikován 4. prosince 2015 v 18.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...