Kam si zaletět v listopadu?

Tagy:  létání, dovolená, cestování, léto, levné letenky, akční letenky, budapešť

Sponzorované odkazy:

Kam si zaletět v listopadu?

Jestli je některý měsíc naprosto ideální pro cestování po Evropě, pak je to rozhodně listopad. Zatímco v letních měsících je nejlepší trávit čas v přímořských lokalitách Itálie, Řecka nebo Španělska, v zimě zase pojedete na hory, na podzim je skvělé vypravit se do evropských měst, která jinak nemáte šanci poznat. A pokud nechcete, aby vás obklopovaly davy horlivých turistů, pak je listopad prostě tou nejlepší volbou. Ať už pojedete na jednodenní výlet nebo si pobyt protáhnete na pár dní, jsou zkrátka místa, která musíte vidět…

Hurá do Budapešti

Evropských míst a měst, která rozhodně stojí za to navštívit, je samozřejmě neuvěřitelné množství a abyste je všechna mohli vidět na vlastní kůži a užít si jejich krásu do syta, museli byste se cestováním snad živit. Pakliže jste normální pracující člověk a cestujete párkrát do roku, pak si vybírejte destinace, kde to opravdu bude stát za to a na jejichž návštěvu jen tak nezapomenete. Jedním z úchvatných evropských měst je rozhodně Budapešť. Ta stála roky tak trochu ve stínu majestátní Paříže a kolosálního Římu, nicméně v posledních letech turisté z celého světa objevují její nádheru a také ji dokáží náležitě ocenit. Pokud jste v hlavním městě Maďarska doposud nebyli, pak nastal ten nejvyšší čas na změnu.

Autor: Moyan BrennAutor: Moyan Brenn

Maďarsko zdaleka není tím nejmenším hlavním městem Evropy. Se svými úctyhodnými téměř 2 miliony obyvatel a rozlohou přes 525 metrů čtverečních se tak stává 9. největším městem Evropské unie a rovněž velmi uznávanou obchodní, kulturní a ekonomickou stezkou. Dávno jsou pryč ty roky, kdy se jednalo o rozvojové město. Dnes je Budapešť velmi bohatá a turistům má opravdu co nabídnout.

Dýchne na vás závan historie

Touto dobou vám sice v Budapešti bude poměrně zima, neboť zatímco u nás panují příjemné podzimní teploty, Maďarsko je již v zimním módu. Pokud si ale nezapomenete přibalit teplý kabát a čepici, pak si prohlídku městem užijete a nikdy na ni nezapomenete. Budapešť vznikla již v prvním století před naším letopočtem, což je na tamních památkách patrné. Centrum města je historie sama a vlastní takové skvosty, jako je legendární parlament, technické muzeum a mnoho dalšího. Během jednoho dne rozhodně všechny památky neobejdete a pokud si budete chtíti také chvíli odpočinout, posedět v útulné kavárně, dát si pekelný guláš nebo typický maďarský langoš, pak vám v Budapešti jeden ani dva dny stačit nebudou. Budapešť je v mnoha ohledech velmi podobná Praze, neboť má rovněž impozantní historické centrum, grandiózní řeku, která město rozděluje na dvě poloviny a stejkně tak skvělou kuchyni, kterou musíte okusit.

Autor: Moyan BrennAutor: Moyan Brenn

Článek Kam si zaletět v listopadu? byl publikován 3. listopadu 2015 v 17.00 v rubrice Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...