Seattle s AirFrance za 13 427 Kč

Tagy:  létání, dovolená, pobyt, zájezd, září, říjen, cestování, seattle, usa, amerika

Sponzorované odkazy:

Seattle s AirFrance za 13 427 Kč

Na cestování je skvělé, že se mu můžete věnovat prakticky po celý rok, neboť neexistuje destinace, kde by se vám nelíbilo, byť u nás padají trakaře nebo jsou teploty na nule. Na podzim se můžete vydat buď do exotických krajin a užít si krásného nic nedělání a opalování, vypravit se na prodloužený víkend do hor, strávit pár krásných sní v jednom z impozantních evropských měst anebo můžete jet za dobrodružstvím na druhý konec naší planety. Výběr je zcela na vás, ale nemáte-li jasný cíl, nechte se ovlivnit letenkami, které mohou být opravdu akční a při výběru rozhodující. Kam to bude v říjnu? Že by třeba americký Seattle za pouhých 13 427 korun?

O městě Seattle jste již jistě nejednou slyšeli. Jedná se o největší město amerického severozápadu, které se často objevuje ve filmech, seriálech a dokonce ve videoklipech. Město se nachází ve státě Washington a vlastní okolo 4 milionů obyvatel. Vzhledem k faktu, že leží necelých 180 kilometrů od hranic s Kanadou, teploty zde nejsou nejteplejší. Zatímco léta mohou být horká, zimy jsou kruté a často avizují neuvěřitelné mrazy. Seattle si za spoustu let získal nespočet přízvisek. Jedním z nich je například název Smaragdové město, které se pojí k zeleni, která město obklopuje v enormním množství. Jestli je někde dostatek parků a krásné přírodní památky, pak je to právě v tomto několikamilionovém velkoměstě. Je to také jedním z důvodů, proč se sem lidé neustále stěhují a hledají zde své trvalé bydliště. Dalšími názvy pro Seattle jsou také Brána do Aljašky, Královské město nebo město letadel. Poslední přezdívku si Seattle vysloužil proto, že zde vznikl legendární letoun Boeing, který dnes vlastní prakticky všechny letecké společnosti na světě.

Autor: Pimlico27Autor: Pimlico27

Seattle rovněž potěší všechny milovníky kávy, neboť je známo, že právě zde vzniká tento vynikající mok, na který si občané Seattlu potrpí. V některých soukromých kavárnách se káva přímo praží, což je opravdovým gurmánským zážitkem. Vznikla zde také světově proslulá společnost Starbucks, která má své řetězce po celém světě a lidem nabízí výbornou kávu a cukrovinky.

Vzhledem k nepříliš příznivé poloze zemských desek hrozí Seattlu, stejně jako San Franciscu nebo Los Angels, zemětřesení. Město je proto opatřeno několika zařízeními a také kryty, které by případnou katastrofu měly minimálně zmírnit.

Možná jste roky snili o tom, že byste se podívali do New Yorku nebo Miami, o kterých můžete slyšet dennodenně, nicméně Amerika nabízí spoustu dalších krásných měst, jako je například Seattle. Zde si užijete překrásnou přírodu, spoustu kultury a dějin, pochutnáte si na výborném jídle a nudit se rozhodně nebudete.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Seattle s AirFrance za 13 427 Kč byl publikován 3. října 2015 v 22.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...