Poloponés za 2 790 Kč

Tagy:  létání, dovolená, cestování, léto, levné letenky, akční letenky, peloponés, řecko

Sponzorované odkazy:

Poloponés za 2 790 Kč

Sice se léto pomalu, ale jistě chýlí ke konci, vy však můžete stále čerpat dovolenou a užít si překrásný pobyt nejenom v exotických oblastech, kde je krásně stále, ale také v Evropě. Do října se ve Středomoří můžete těšit vysokými letními teplotami a komfortem stejným, jako v letní sezóně. Pakliže jste si ještě nestačili vybrat letní dovolenou nebo jste čekali na výhodnější nabídku, pak nepropásněte tuto akční cenu letenek na překrásný řecký Peloponés, kam můžete s aerolinkou Air France zavítat již za senzačních 2 790 korun.

Proč cestovat v září?

Září je krásným měsícem, ideálním pro ty, co si v našich oblastech a vlastně ani nikde jinde nepotrpí na horka a teploty k nevydržení. Zatímco v letních měsících panují i v České republice často ,,čtyřicítky", září nabízí úchvatné babí léto a možnosti se příjemně obléknout, aniž byste se cítili nepříjemně. Rovněž je září ideálním měsícem pro cestování, a to nejenom v podobě eurovíkendů, ale i pro typickou letní dovolenou. V oblíbených přímořských lokalitách bude skvělé počasí, moře stále teplé, ubytování a také letenky seženete za neuvěřitelně nízké ceny a co je naprosto skvělé, možná budete v hotelovém resortu skoro sami. Cestovat mimo letní sezónu je zkrátka geniální záležitostí v každém případě, proto přestaňte přemýšlet, kam se vydat a jeďte na úchvatný Peloponés.

Peloponés není ledajakou menší oblastí, které byste si na mapě téměř nevšimli. Ba naopak se jedná o největší řecký poloostrov a vůbec jeden z největších poloostrovů jižní Evropy. Jeho vznik a především pojmenování se datuje již do dob bájného Řecka a vlády Pelopona, který zde budovat svoji armádu, stavěl spousty památek a díky němuž je poloostrov natolik historicky bohatý.

Na první pohled působí poloostrov Peloponés spíše jako ostrov, neboť je s pevninou spojen Korintským průplavem jen opravdu malým kouskem půdy, který lze přejít i po mostě. Poloostrov je tak z drtivé většiny obklopen mořem, proto záleží zcela na vás, ve které oblasti se ubytujete a kde se budete cítit nejlépe.

Peloponéský poloostrov je rozdělen do několika oblastí zvaných Lakonia, Messinia, Arkadia, Agrolis, Korintia, Achaia a Elia, přičemž zde můžete navštívit například legendární město Sparta, které od pradávna vedlo vleklé války s hlavním městem Athény a kde se, dle pověstí a mýtů, vychovávali ti nejtvrdší válečníci. Řecko je rájem na zemi, kde si užijete jak krásného počasí, tak teplého moře, proto neváhejte a využijte akčních letenek ještě dnes.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Poloponés za 2 790 Kč byl publikován 4. září 2015 v 18.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...