Edinburgh za 2 018 Kč

Tagy:  létání, dovolená, cestování, léto, levné letenky, akční letenky, edinburgh, skotsko

Sponzorované odkazy:

Edinburgh za 2 018 Kč

Léto sice svádí k typickým letním dovoleným ve vyhlášeném přímořském letovisku, nicméně ne každý je zastáncem tohoto typu odpočinku a trávení volného času. Máte rádi poznávání nových krajin, nepohrdnete žádným typem architektury, zbožňujete památky a rozhodně nechcete zakotvit v pětihvězdičkovém resortu a opalovat se u bazénu nebo poblíž kokosových palem? Pak vás jistě nadchnout letenky od letecké společnosti Air France, díky kterým se podíváte do impozantního Edinburghu za senzačních 2 018 korun, a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Skotsko je často opomíjenou součástí Velké Británie, což je neuvěřitelná škoda. Právě tato část britských ostrovů je proslulá svojí panenskou přírodou a památkami, které jinde rozhodně nespatříte. Když se řekne Skotsko, měli byste si automaticky představit nekonečné zelené pláně, vítr ve vlasech, gotické stavby, rozbouřené moře a v neposlední řadě také úchvatný Edinburgh, který by, alespoň jednou za svůj život, měl navštívit naprosto každý člověk.

Autor: Bon LowAutor: Bon Low

Edinburgh je právem považován za perlu Skotska, neboť se jedná o vskutku impozantní město a zároveň metropoli země. Kromě faktu, že je zde nespočet historických památek, kulturní děditství a také krásná a drsná příroda, Edinburgh je jedním z nejvzdělanějších měst Evropy. Přezdívá se mu rovněž univerzitní město a studovat v Edinburghu je ohromná čest nejenom pro Angličany, ale pro studenty z celého světa. Spolu s neméně impozantním městem Glasgow je Edinburgh centrálním místem kultury a veškerého dění v zemi. Zasedá zde parlament, každoročně se koná spousta známých festivalů a fakt, že je město turisticky vyhledávané potvrzuje jeho roční návštěvnost, která čítá na 13 milionů lidí z koutů celé planety. Město není tolik obydlené jako například Praha, nicméně i přesto se s počtem obyvatel okolo 500 tisíc zapsalo k prvotřídním centrům moderního rozvoje a v roce 2005 také slavnostně vstoupilo na seznam světového děditství UNESCO. Tímto postem se rozhodně každé město chlubit nemůže, Edinburgh má být opravdu na co hrdý.

Málo kdo o hlavním městě Skotska ví, že zde stojí již tisíce let. Edinburgh byl původně postaven a obydlen již starověkými Římany, nicméně prošel spoustou proměn, osídlování a zvratů, až jej v roce 1100 Malcolm III., zakladatel skotského královského rodu pojal za své sídlo. Od 12. století našeho letopočtu je tak Edinburgh hlavním městem Skotska.

Autor: Moyan BrennAutor: Moyan Brenn

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Edinburgh za 2 018 Kč byl publikován 8. srpna 2015 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...