Hong Kong s Air China za 8 677 Kč

Tagy:  léto, červen, pobyt, poznávání, odpočinek, dovolená, hong kong, akční letenky

Sponzorované odkazy:

Hong Kong s Air China za 8 677 Kč

Každý člověk preferuje jiné záliby a ne všichni se shodnou, že je baví totožné aktivity. Někdo má rád bruslení, jiný balet nebo třeba sbírání pohlednic. Co je ale téměř všem naprosto stejně blízké, je cestování. Poznávání nových koutů planety přináší nejenom odpočinek, ale také spoustu radosti, odběhnutí od denního stereotypu, vymanění se z neuvěřitelného stresu a mnoho mnoho dalších pozitiv, jejichž vypsání by trvalo snad hodiny. Dokážete si představit cestovat podstatně častěji než je tomu doposud? Pak se inspirujte akčními letenkami, které pro vás připravují neustále atraktivní slevy a ceny, které nelze odmítnout. Tento měsíc se například s leteckou společností Air China můžete podívat do překrásného Hong Kongu za neuvěřitelných 8 677 korun.

Hong Kong je jedním z nejhustěji osídlených měst na planetě zemi, jeho doslovný překlad zní voňavý přístav. Původ tohoto názvu není znám, nicméně historikové se domnívají, že tomu tak bylo kvůli rozšířenému rybolovu a množství ryb, které údajně ,,voněly" podél celého pobřeží původního místa, kterým je dnes Hong Kong. Pravděpodobně nejvýznamnější čínské město je proslulé svými vysokými mrakodrapy, multimoderními obchody a také spoustou světoznámých firem, které zde mají buď přímo své sídlo nebo centrální pobočky. Vzhledem k faktu, že je metropole centrálou a sítí mezinárodního obchodu, stalo se již před lety velmi vyhledávanou oblastí, a to nejenom v případě turistiky.

Autor: GaryAutor: Gary

Možná byste na první pohled tipli, že se jedná o poměrně mladé město bez historie, neboť mrakodrapy a skleněné budovy zde opravdu převládají. Hong Kong byl však osídlen již v době Neolitu a Evropany pak v roce 1513. Dlouhé roky byl Hong Kong kolonií Velké Británie, asi jako většina větších asijských měst. Poté se město stalo kolonií Indie a až po letech se dokázalo vymanit z nadvlády jiných států. Dnes, ač je Hong Kong oficiálně čínským městem, si udržuje svoji autonomitu vlastní řízení. Pouze o složení a fungování armádních jednotek zde rozhoduje hlavní město Číny – Peking.

Co se dorozumívání týče, nemusíte mít obavu, že byste se nedomluvili. Úředními jazyky Hong Kongu jsou samozřejmě čínština, kantónština a také angličtina. Veškeré nápisy jsou psány čínsky a anglicky. Do hotelu, restaurací, parků a pamětihodností tak rozhodně trefíte. Hong Kong je beze sporu považován za jednou z nejliberálnějších ekonomických a bankovních center, která se na světě vyskytují. Proto se metropole stala ústředním bodem pro podnikání a byznys jako takový. V Hong Kongu najdete také řadu krásných památek, které rozhodně stojí za shlédnutí. Jsou jimi například chrám Wong Tai Sin nebo Ptačí trh.

Autor: Charles LukAutor: Charles Luk

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Hong Kong s Air China za 8 677 Kč byl publikován 27. června 2015 v 22.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...