Istanbul za 2 488 Kč

Tagy:  létání, dovolená, indie, bombaj, levné letenky, akční letenky

Sponzorované odkazy:

Istanbul za 2 488 Kč

Blízký Východ je pro nás Evropany něčím neuvěřitelně lákavým, neboť zcela jiný. Diametrálně se liší svým podnebím, stavbami, architekturou a památkami, kulturou, jídlem a také svoji národností, která je velmi živočišná, divoká a nespoutaná. Arabové jsou národem se zcela jiným založením, které často nechápeme, ale přesto jejich země chceme neustále navštěvovat. Jením s překrásných míst, které láká snad všechny, je rozhodně Istanbul. Chcete jej navštívit i vy? Pak se vypravte právě nyní, a to za skvělých 2 488 korun, jedině s leteckou společností Etihad Airlines.

Istanbul, dřívěji Konstantinopol, je beze sporu největším tureckým městem, které se jednak pyšní prvenstvím co do rozlohy a počtu obyvatel, ale také se vyznačuje jako jakási křižovatka orientu, kde se odehrávají všechny důležité obchody a kontrakty, a to nejenom mezi Turky. Istanbul je proto považován jak za krásné město plné historie a letitých vzpomínek, ale také za podstatnou obchodní stezku.

Autor: Moyan BrennAutor: Moyan Brenn

Čím je Istanbul rovněž proslavený, je fakt, že se nachází, jakožto jediné město, hned na dvou kontinentech, a to konkrétně v Evropě a v Asii.Pokud byste si snad mysleli, že jsou si evropská a asijská část podobné, pak jste na omylu. V Evropě se nachází většina historických památek, které zde vznikly ještě v dobách byzanské a římské říše. V Asii pak najdete většinu obchodních center, která jsou s Evropou spojena přes úžinu Bospor. Nedaleko Istanbulu a bosporské úžiny se také nachází zlomový bod, který často způsobuje zemětřesení. ta však doposud nikdy nebyla ničivá a tolik dramatická, že by Istanbul výrazně poničila.

Vzhledem k faktu, že je Istanbul jedním z nejstarších měst nejenom v Evropě a Asii, ale prakticky na celém světě, rozhodně se budete mít na co těšit, neboť historických památek je zde neuvěřitelné množství. Nejedná se však pouze o sošky nebo drobné pomníky, nýbrž o kolosální stavby, které zde vznikly ještě v dobách dávné antiky. Mezi nejvýznamnější světové pamětihodnosti, které si musíte minimálně vyfotit patří například Konstantinův sloup, jež zde stojí již od roku 330. Následuje úchvatná Solejmanova mešita z dob Osmanské říše, která je rovněž stará tisíce let. Nesmíme zapomenout ani na Palác Topkapi, známí jako jakési město ve městě s tehdejším počtem až na 5 tisíc lidí a v neposlední řadě se zastavte v Paláci Dolmabahce a naprostou nutností je samozřejmě překrásná Hagia Sofia, která patří k sedmi divům světa.

Až se budete nacházet v Istanbulu, informujte se také o místních trzích a bazárek, které jsou neuvěřitelně populární. Na několika kilometrech najdete koření, zajímavé šperky, doplňky, jídlo a mnoho dalšího, a to všechno za skvělé ceny.

Autor: Moyan BrennAutor: Moyan Brenn

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Istanbul za 2 488 Kč byl publikován 14. června 2015 v 20.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...