Madeira za 2 350 Kč

Tagy:  létání, dovolená, madeira, pobyt, město, jaro, levné letenky, portugalsko

Sponzorované odkazy:

Madeira za 2 350 Kč

Květen se pomalu chýlí ke konci a turistické oblasti již zahajují svojí letní éru. Většina lidí se na dovolenou k moři vypravuje o hlavních prázdninách, a to především kvůli dětem, které mají touto dobou volno. Nevýhoda cestování v hlavní sezóně je ale ta, že jednak potkáte nespočet turistů, a to prakticky všude, ale především můžete zapomenout na levné letenky a levné ubytování. Chcete si užít pravou letní dovolenou a přitom značně ušetřit a užít si soukromí? Pak se vydejte na překrásnou Madeiru již dnes, neboť nyní seženete letenky od 2 350 korun, a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Madeira je překrásným souostrovím v Atlantském oceánu, které se nachází nedaleko hlavního města Portugalska a čítá necelých 300 tisíc obyvatel. Toto souostroví lze rozčlenit na dva autonomní ostrovy, kterými jsou stejnojmenná Madeira a Porto Santo. Hlavním městem oblasti Madeira je Funchal.

Autor: David StanleyAutor: David Stanley

Souostroví Madeira je turisty z celého světa navštěvováno prakticky po celý rok, neboť se jedná o dech beroucí oblast, které stále krásně a teplo. V tomto období zde panují takřka tropické podmínky, které svádějí nejenom ke koupání v oceánu a k opalování, ale také k turistice. Na ostrovech Madeira se nudit rozhodně nebudete, neboť se jedná o velmi rozmanitou oblast. Na jedné straně zde najdete hotový ráj na zemi, kvůli kterému nebudete chtít sundat potápěčské brýle a vynořit se z vyhřátého oceánu, na straně druhé jsou zde kopce, hory a také sopka Pico Ruivo dosahující takřka 1 900 metrů. Překrásné souostroví Madeira bylo známo již starověkým Římanům, poté bylo znovu objeveno roku 1 418.

Možná si říkáte, že podél Atlantského oceánu nemůže být teplo, neboť je voda přirozeně velmi studená. Tato domněnka je ve většině případů pravdivá, nicméně břehy Madeiry omývá Golfský proud, který je otepluje a proto vám na dovolené bude krásně i v měsících, kdy je například ve Středomořských oblastech ještě zima.

Pokud nejste těmi znuděnými tipy lidí, co by chtěli pouze ležet na pláží a užívat si nic nedělání, pak se ideálně ubytujte v hlavním městě Madeiry nebo o jeho útrob alespoň podnikněte jednodenní výlet. Hlavní město Funchal čítá na 100 847 obyvatel a dělí se na 10 zajímavých městských částí, které se od sebe značně liší nejenom vzhledem, ale také stářím. Nádherné historické město je omýváno oceánem a zároveň vlastní udržované historické budovy, kulturní památky, restaurace, malé útulné kavárny a jednoduše vše, co by takové přímořské město mělo mít.

Autor: David StanleyAutor: David Stanley

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Madeira za 2 350 Kč byl publikován 22. května 2015 v 17.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...