Ibiza s Air Berlin za 2 806 Kč

Tagy:  létání, dovolená, ibiza, pobyt, město, jaro, levné letenky, air berlin

Sponzorované odkazy:

Ibiza s Air Berlin za 2 806 Kč

Zima byla velmi dlouhá a studená, proto není divu, že většina lidí již automaticky vyhledává sluníčko a touží po teplém počasí. Na takové to pravé letní, kdy se budete moci opalovat a chodit oblečení pouze v lehkých topech a sandálech, si však budete muset ještě nějaký ten pátek počkat. Pakliže naléhavě potřebujete odpočinek u moře a nic nedělání na prosluněné pláži, využijte akčních letenek na Ibizu a cestujte již od úžasných 2 806 korun.

Ibiza je překrásným španělským ostrovem v souostroví Baleáry, nacházející se na západní straně Středozemního moře. Ostrov je s celkovou rozlohou 571 km² třetím největším baleárským ostrovem a rozhodně patří k těm nejrozmanitějším v celé Evropě. Jedná se spíše o nížinatou oblast, neboť nejvyšší vrchol zde dosahuje pouhých 475 metrů nad mořem. Kromě nížin jsou zde ale poměrně vysoké útesy podél pobřeží a nechybí ani dostatek stromů, které na ostrově vytvářejí jednak krásnou přírodu, ale především příjemné klima, které neuvěřitelně svědčí alergikům a astmatikům. Typicky subtropickému podnebí, které preferuje většina turistů, jsou zde roční průměrné teploty okolo 19 stupňů. V letních měsících je na Ibize opravdu teplo, a to přibližně 30 stupňů. Srážky jsou zde minimální, proto nemusíte mít absolutně žádný strach, že by během vašeho pobytu delší dobu pršelo.

Autor: sven.hAutor: sven.h

Ostrov obydluje 134 000 lidí, přičemž jednu desetinu tvoří již trvale žijící cizinci, a to z celého světa. Najdete zde také Španělské obyvatelstvo, které se na Ibizu přestěhovalo z pevniny. Občané ostrova Ibiza jsou neuvěřitelně vstřícní, přátelští a rádi vám nabídnou nocleh i stravu.

Dlouhou dobu byl ostrov živ převážně z hospodářství, a to z vývozu soli, která se zde těžila ve velkém. Od té doby, co se však Ibiza dostala do povědomí lidí z celého světa a stala se velmi vyhledávanou turistickou oblastí, je hlavním zdrojem obživy právě turismus, a to z celých 98 procent. Ibizu navštěvují nejvíce mladí lidé a studenti, neboť právě zde je rušno a noční život jak se sluší a patří. Turistů zde najdete nejvíce britských, německých, italských a francouzských.

Hlavním centrem ostrova Ibiza je stejnojmenné město, které má okolo 40 tisíc obyvatel. Kromě klasického turistického vyžití, kterým jsou promenády, trhy, stánky se suvenýry, drobné kavárničky a restaurace, zde najdete také největší klub na světě – Privilege, který turisté z celého světa hojně navštěvují a nemohou si jeho nenahraditelnou atmosféru vynachválit. Pakliže si chcete někde užít pravou letní dovolenou a ještě se pobavit, vydejte se rozhodně na Ibizu.

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Autor: Panoramio upload botAutor: Panoramio upload bot

Článek Ibiza s Air Berlin za 2 806 Kč byl publikován 1. dubna 2015 v 19.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...