Oslo s Norwegian za 2 290 Kč

Tagy:  létání, dovolená, oslo, norsko, pobyt, město, jaro, levné letenky, norwegian

Sponzorované odkazy:

Oslo s Norwegian za 2 290 Kč

Jaro se probouzí k životu a jistě i vy na vlastní kůži pociťujete je sílu a nevyčerpatelnou energii. Na jaře se každý rázem cítí veseleji, pln plánů a nejrůznějších nápadů, které v sobě, mimo jiné, snoubí také chuť poznávat nové krajiny, objevovat doposud neobjevené a především cestovat po celém světě. Pakliže jste už skoncovali se studenou a limitující zimou, pak se nechte inspirovat levnými letenkami a vydejte se například do překrásného Osla, které má svým návštěvníkům rozhodně co nabídnout. Do Osla se nyní se společností Norwegian můžete podívat za skvělých 2 290 korun.

Levné letenky do Osla

Pakliže obecně patříte k milovníkům skandinávských zemí, můžete se radovat, neboť letenky do Finska, Norska, Švédska a také Dánska, bývají zpravidla poměrně laciné. Je tomu tak především z důvodu, že právě Skandinávie nepatří k nejpopulárnějším turistickým oblastem. To je ale nesmírná škoda, neboť jestli je někde dech beroucí a prakticky panenská krajina, pak je to právě zde. Pokud se do Skandinávie chcete podívat a ještě rádi poznáte ruch velkoměsta, pak se vydejte do majestátního a krásného Osla, kam nyní letenky stojí skvělých 2 290 korun.

Autor: JonipoonAutor: Jonipoon

Prapůvodní význam slova Oslo znamená v norském překladu boží planina, a to především proto, že zde bylo vždy dostatečně zeleně a půda byla, vzhledem k severskému klima, velmi úrodná. Město bylo založeno již v 11. století tehdejším králem Haraldem III., který chtěl z města vybudovat bohaté impérium. To se však příliš nedařilo a dlouhé roky bylo známější spíš město Bergen. Metropolí a rychle se rozrůstající severskou velmocí se Oslo stalo až v 19. století, kdy také dosáhlo stejného jasu a záře, jako právě zmiňované město Bergen.

Oslo se pyšní celkovou rozlohou okolo 450 kilometrů čtverečních, čímž spadá k největším evropským městům. Vzhledem k jeho velikosti je až s podivem, že zde žije přibližně 910 000 obyvatel, které je tvořeno až z 25 procent přistěhovalci, a to zejména z Pákistánu, Somálska, Srí Lanky, Iráku a Turecka, v poslední době i Polska. Důvodem je velmi liberální politika a volný trh, díky kterému se cizincům v zemi neuvěřitelně daří. Oslo je tím pádem v evropském měřítku nejrychleji se rozrůstajícím městem a dle prognóz by v roce 2020 mělo překročit milionovou hranici, co do počtu obyvatel.

Oslo lze rovněž považovat za jedno z nejvyspělejších evropských měst, které čeká ještě slibná budoucnost. Vzhledem k jeho strategické přímořské poloze se jedná o podstatnou síť obchodu, za zmínku stojí také prvotřídní železniční systém a nemůžeme opomenout fakt kulturního rozvoje, který je na velmi vysoké úrovni. Své sídlo zde našly takoví velikáni jako je Norská akademie věd, Výbor pro udílení Nobelovy ceny míru a nejrůznější vysoké školy.

Nejlevnější letenky do Osla nabízí pelikan.cz

Článek Oslo s Norwegian za 2 290 Kč byl publikován 25. března 2015 v 17.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...