Srí Lanka s Flydubai za 10 851 Kč

Tagy:  létání, dovolená, srí lanka, indie, exotika, cejlon

Sponzorované odkazy:

Srí Lanka s Flydubai za 10 851 Kč

Exotické dovolené jsou lákadlem snad pro každého a málo kdo by, s čistým svědomím mohl říci, že jej karibské oblasti nebo Indonésie či Thajsko, jednoduše vůbec nelákají. Především pro obyvatele České republiky je touha po poznávání diametrálně odlišných zemí, naprosto typická a přirozená. Zatímco evropské oblasti již většina Čechů dobře zná a lze v nich hledat podobnost s naší krajinou, exotické ostrovy a země jsou natolik odlišné, že jsou atraktivní čím dál více. Chcete se již konečně ohřát po dlouhé a tuhé zimě, přičemž neplánujete za dovolenou u moře utratit všechny naspořené peníze? Pak využijte akční nabídky od letecké společnosti Flydubai a vydejte se na překrásnou Srí Lanku již za neskutečných 10 851 korun, a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

O Srí Lance jistě slyšela většina lidí a rozhodně každý nadšený turista, neboť se beze sporu jedná o jeden z nejnádhernějších ostrovů naší planety. Srí Lanka, oficiálním a celým názvem Srílanská demokratická socialistická republika, si své dosavadní jméno vysloužila po letech žití ve stínu Cejlonu. Ostrov se nachází v jihovýchodní Asii, od Indie jej dělí Adamův most, na východě se nachází Bengálský záliv a na jihu Indický oceán.

Možná jste doposud žiji v domnění, že hlavním městem Srí Lanky je majestátní a poměrně známé Kolombo, nicméně není tomu tak. Metropole je sice největším městem ostrova, nicméně tím hlavním se stalo Šrí Džajavardanapura Kotte, což je jakési předměstí slavnějšího Kolomba. Pokud tedy budete chtít navštívit jak Kolombo, tak Šrí Džajavardanapura Kotte, nemusíte absolvovat dvě cesty.

Autor: Milei.vencelAutor: Milei.vencel

Co se národnostních menšin týče, nejvíce je zde obyvatel samotné Srí Lanky, kteří jsou složeni z hinduistů, budhistů a muslimů. Největší zastoupení, a to okolo 70 procent, mají hinduisté, což je dáno vlivem indické kultury a faktu, že až do roku 1972 byla Srí Lanka právě součástí Indie, konkrétně pak Cejlonu.

Úředním jazykem je, pro většinu lidí asi neznámá, sinhálština, tamilština je pak národním jazykem, kterým lidé hovoří mezi sebou. Oba jazyky jsou si velmi podobné a připomínají rozdíly například mezi obyvateli Čech, Moravy a Slezska. Pakliže se na ostrově budete vyskytovat poblíž hotelového komplexu nebo ve větším městě, nemusíte mít strach o dorozumívací prostředky. Angličtina je zde na denním pořádku a možná vás překvapí, že ji bude plynně ovládat i osoba na trhu.

Podnebí je na ostrově vesměs tropické a co vás jistě zaujme, je různorodost zdejší krajiny. Zatímco na jedné straně převládají nížiny, krásné pláže, palmy a dech beroucí moře, na straně druhé se tyčí hory s několikatisí­covými kopci. Pakliže budete chtít trochu více prozkoumat přírodu ostrova, nezapomeňte se obrátit na zkušeného místního občana.

Autor: Magnus ManskeAutor: Magnus Manske

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Srí Lanka s Flydubai za 10 851 Kč byl publikován 20. března 2015 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...