Okinawa s Japan Airlines za 13 958 Kč

Tagy:  levné letenky, japonsko, okinawa, naha, japan airlines, létání, dovolená

Sponzorované odkazy:

Okinawa s Japan Airlines za 13 958 Kč

Čím dál více lidí miluje cestování, neboť se jedná o zálibu, která snad nikoho nemůže nechávat chladným. Stereotyp a každodenní rutina je něco, co jistě každý moc dobře zná a z čeho je ideální čas od času vystoupit a přijít na jiné myšlenky. Pakliže si nepotrpíte pouze na bezmyšlenkovité polehávání na pláži a naopak rádi poznáváte nové krajiny, netypickou kulturu, zcela odlišné obyvatelstvo, než jsou Evropané a nebráníte se ani nové kuchyni, pak se vydejte s levnými letenkami od Japan Airlines do překrásné Okinawi, která ve vás jistě zanechá nezapomenutelné zážitky.

Autor: 663highlandAutor: 663highland

Každý jistě o Okinawě již někdy slyšel, neboť se jedná o poměrně významnou japonskou oblast, konkrétně o ostrov s rozlohou 1201,03 km², který je tím pádem největším japonských ostrovem v souostroví Rjúkjú. Hlavním městem ostrova a stejně tak centrem všeho dění, je hlavní město Naha, které se nachází na jihozápadě ostrova Okinawa. I přes to, že je Okinawa velikým ostrovem počet obyvatel rozhodně není monstrózní, neboť se zde nachází okolo 1 200 000 obyvatel. Určitě tak nemůžete hovořit o přelidněnosti, jako je tomu například v Tokiu. Rozmístěný obyvatel je zde velmi nepravidelné. zatímco na Severu, kde jsou subtropické podmínky a spousta pralesů, je lidí poměrně málo, na jihu ve velkých městech jako Naha, Nago, Okinawa a podobně, je obyvatel většina. Pokud se tedy na ostrov vydáte, rozhodně zavítejte spíše do jižní oblasti, kde se nudit rozhodně nebudete. Pro prozkoumání jihu si přímo v Japonsku sežeňte znalého průvodce, neboť místní pralesy nejsou pro cizince dvakrát bezpečné.

Historie ostrova je velmi bohatá, neboť se datuje již od roku 1429. V této době na Okinawě vzniklo království, které zde panovalo až do 19. století, kdy bylo připojeno k japonskému císařství. Během květnaté doby Okinawského království bylo vystaveno mnoho překrásných paláců a památek, ze kterých dnes již zbyly převážně ruiny. Za podívanou jistě stojí neznámější Okinawská stavba, legendární pevnost Gusuku. Díky těmto artefaktům byla Okinawa v roce 2000 připsána na seznam světového děditství UNESCO. Největší ránu utrpěl ostrov v roce 1945, kdy byl dobyt vojsky a Japonsku navrácen až v roce 1972. Za tu dobu zde ekonomika i kultura a umění stagnovaly. Okinawa je rovněž významná vznikem bojového umění karate-dó, které je v Japonsku velice populární a postupně se dostává do povědomí lidí po celém světě.

Primárním jazykem Okinawi je Učinaaguči, nebo-li jednoduše řečeno okinawština. Ta byla dlouhé roky zkoumána a porovnávána s klasickou japonštinou. Výsledek byl takový, že se jedná o jakýsi dialekt velmi podobný japonštině. Obsahuje však spousty fonetických odchylek a také se pyšní bohatější slovní zásobou. Japonští obyvatelé však Učinaaguči rozumí a stejně tak je tomu opačně. Pokud nehovoříte japonsky, nezoufejte, Okinawa je velmi vyspělým ostrovem a především v jižních oblastech a ve velkých městech, se samozřejmě domluvíte anglicky, případně i francouzsky.

Autor: 663highlandAutor: 663highland

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Okinawa s Japan Airlines za 13 958 Kč byl publikován 6. března 2015 v 19.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...