Island s Lufthansa za 4 642 Kč

Tagy:  levné letenky, akční letenky, létání, cestování, dovolená, island

Sponzorované odkazy:

Island s Lufthansa za 4 642 Kč

Také se nadšeně řadíte k milovníkům cestování, pro které žádná země není překážkou, žádná kultura dostatečně poznanou a žádná doba nevhodnou pro odjezd z vlasti? Pak využijte akční nabídky od populární letecké společnosti Lufthansa a vydejte se na chladný a překrásný Island ještě dnes.

Island rozhodně nepatří k typickým turistickým oblastem, které by chtěl každý pravidelně navštěvovat. Zatímco do Řecka, na Kypr nebo do Thajska by se alespoň jednou za život podíval rád asi každý a levným letenkám by málo kdo odolal, Island je přeci jen pro otrlé povahy a ne každého tyto končiny zajímají. Pokud se ale nebojíte zimy a naopak je pro vás každá země lákavým místem, pak byste se na Island rozhodně měli vypravit.

Autor: Roger McLassusAutor: Roger McLassus

O Islandu se nevedou sáhodlouhé rozhovory ani tolik článků či reportáží a cestovní kanceláře na turistice do této země rozhodně nestavějí svůj kariérní plán. Nicméně právě Island má své jedinečné osobité kouzlo, neboť má opravdu něco do sebe. Drsná příroda, zima, naprosto odlišná kultura. To všechno jsou artefakty, které ve vás zanechají nezapomenutelný zážitek a opravdu silné dojmy.

Evropský stát nacházející se v Atlantském oceánu se v dějinách objevoval již v 9. století našeho letopočtu, kdy jej obývaly především Keltové. Nicméně již o století později se k nadvládě nad ostrovem přidali Norové, kteří zde panovali až do 18. století. Islandští sousedé na ostrov přivedli nejenom jazyk, ale také křesťanství, které je na Islandu hlavním náboženstvím i dnes. Zatímco většině evropským státům se ve Středověku dařilo a postupně se rozvíjely a modernizovaly, Island zažíval kruté rány osudu. Vzhledem k nevýhodné poloze s Islandem nebylo možné příliš obchodovat a státu nepřispěly ani kruté mrazy a sníh. Již v 18. století se na ostrově rozmohl hladomor, který vymýtil na polovinu populace. V 19. století pak Islanďané utrpěli další ránu, a to s výbuchem zdejší sopky, která jednak zabila spousty lidí, ale opět způsobila další hladomor, při kterém zahynulo na 25 procent populace. Poté se obyvatelé Islandu začali stěhovat do Kanady a Spojených států amerických. Dnes je na Islandu ekonomická a hospodářská situace v normě, zdejší poměry se však ani zdaleka nemohou rovnat poměrům skandinávských sousedů.

Na Island se nyní můžete vypravit s leteckou společností Lufthansa již za senzačních 4 642 korun.

Autor: JuTaAutor: JuTa

Nejlevnější letenky nabízí Pelikan.cz

Článek Island s Lufthansa za 4 642 Kč byl publikován 30. prosince 2014 v 19.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...