Muscat s KLM za 9 825 Kč

Tagy:  levné letenky, létání, dovolená, omán, maskat, arábie

Sponzorované odkazy:

Muscat s KLM za 9 825 Kč

Milujete cestování ze všech zálib nejvíce a rádi se mu věnujete po celý rok? Pak se v listopadu zaměřte na destinace, ve kterých si i na podzim užijete krásného počasí, teplého moře a spoustu exotiky, aniž byste museli letět až do karibského moře nebo daleko na východ. Skvělou volbou, jak si vychutnat dokonalou podzimní dovolenou, je navštívit arabský Omán a jeho překrásné hlavní město – Maskat.

Omán je jedním ze států arabského poloostrova, nacházející se na jeho jihu, podél arabského moře a ománského zálivu. Rozlehlý stát za posledních 40 let své existence dosáhl takového, rozvoje a úspěchu, že byl organizací OSN označen za největšího průkopníka v modernizaci. Úředním jazykem arabského poloostrova je samozřejmě arabština, nicméně skvěle se zde domluvíte anglicky a také francouzsky. Pokud alespoň jeden z těchto jazyků ovládáte, nemusíte mít strach z jazykové bariéry.Zatímco některé asijské státy bojují na hranici chudoby a naprosté miziny, Omán je překrásným multikulturním státem, který má svým turistům opravdu co nabídnout. Těšit se můžete nejenom na moře, písečné pláže a tropické sluníčko, ale také na dlouhé zelené nížiny, spousty kopců a také pamětihodností, které vás seznámí s taji dávných kultur. Pokud už se budete v zemi nacházet, rozhodně zavítejte do hlavního města Ománu, kterým je dech beroucí Maskat.

Hlavní město sultanátů Omán je Maskat, anglicky také Muscat. Celková rozloha největšího města v zemí je okolo 1 500 kilometrů čtverečních, přičemž počet obyvatel lehce přesahuje 1 milion. Můžeme jej tedy snadno srovnat například s naší Prahou. Maskat je také centrální a správním střediskem celé země, sídlí zde guvernorát a veškerá činnost, související s chodem země.

Autor: Mac9Autor: Mac9

Výhodou umístění hlavního města je fakt, že se nachází přímo na pobřeží arabského moře. Z toho důvodu se stalo také vyhledávaným centrem mnoha turistů z celého světa, kteří tak spojí dvě cesty v jednu. Podívají se do hlavního města, užijí si spousty kultury a zábavy a navíc mohou strávit spoustu času u moře a vychutnávat si odpočinek na prosluněných plážím Ománu. Okraje hlavního města jsou lemovány skalisky, turisté si zde proto také přijdou na své.

První zmínka o hlavním městě se datuje již k 1. století našeho letopočtu, kdy byl Maskat považován za velmi důležité přístavní město, související s obchody celé západní Asie. Po mnoho staletí byl Maskat kolonizován, a to především Portugalci a Peršany, dnes však právoplatně náleží Ománu.

Chcete-li se do Maskatu podívat ještě letos, vydejte se na cesty se společností KLM, která nabízí letenky za velmi příjemných 9 825 korun.

Článek Muscat s KLM za 9 825 Kč byl publikován 3. listopadu 2014 v 19.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...