Zanzibar s Jetairfly za 8 490 Kč

Tagy:  létání, cestování, levné letenky, akční letenky, zájezd, dovolená, pobyt, zanzibar, afrika

Sponzorované odkazy:

Zanzibar s Jetairfly za 8 490 Kč

Afrika je pro mnohé cestující naprostým tabu a to především proto, že nemají zdání, jak to v některých afrických končinách vlastně vypadá. Žijí v domnění, že celý kontinent obývají pouště a vyprahlé buše, opak je ale pravdou. Především na jihovýchodním pobřeží je nespočet překrásných míst, která jsou zdobena písečnými plážemi, kokosovými palmami, smaragdově zbarveným mořem a o rostliny zde rozhodně není nouze. Jednou z takových lokalit je například půvabný Zanzibar, který nyní můžete navštívit za senzačních 8 490 korun!

Autor: tato grassoAutor: tato grasso

Zanzibar není zemí, nýbrž názvem pro malebné souostroví při východoafrickém pobřeží. Jedením z ostrovů je stejnojmenný Zanzibar a druhým Pemba. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv z nich, na obou ostrovech vám bude krásně. Celkem zde žije okolo 981 754 lidí a hlavním městem a také správním centrem je Zanzibar. Souostroví Zanzibar však netvoří samostatnou jednotku, ale náleží ke státu Tanzanie, nacházejícím se nedaleko. Mezi nejvýznamnější suroviny, které ostrovům přinášejí živobytí, je koření jako hřebíček, skořice, zázvor nebo například oblíbený pepř. tyto suroviny se pak dovážejí do celého světa a místní občané tak mají o stálou práci postaráno. Pěstování plodit zde ale již dávno není primárním způsobem získávání financí. Lidé jsou si velmi dobře vědomi tamních krás a proto v Zanzibaru vzkvétá především turismus. Občané si cizinců a cestovatelů všeho druhu velmi váží a proto jim rád nabídnou nocleh a živobytí i ve svých soukromých domovech. Co se kriminality týče, zde nemusíte mít strach o svůj život, neboť zločinnost se na souostroví prakticky nulová.

Historie je na ostrovech poměrně bohatá. Již v 8. století Zanzibar objevili perští a arabští obchodníci, kteří oblast osídlily a zavedli zde svou typickou kulturu. Islám se na ostrově ujal a prakticky zde i dnech žije nejvíce příznivců právě této víry a tohoto náboženství. Vzhledem k tomu, že se na ostrovech střídali jak Arabové tak Peršané, není zde uzákoněn úřední jazyk. Lidé na Zanzibaru tak hovoří arabsky, persky či anglicky. Pokud ovládáte alespoň jeden z těchto jazyků, rozhodně se s místními občany skvěle domluvíte. Kromě islámu je zde patrný také vliv Portugalska, které zemi kolonizovalo v 16. století a dodnes si zde drží své obchodní postavení. Kromě klasických arabských pokrmů se tak můžete těšit na portugalskou kuchyni, ale také na renesanční stavby, které jsou mnohdy vedle těch islamistických. Kultura a dějiny jsou na Zanzibaru rozhodně květnaté, pokud by vás tedy opalování a koupání v moři přestalo bavit, vždy se můžete rozhodnout poznávat místní architekturu a ochutnávat vynikající kuchyni.

Autor: Vincent van ZeijstAutor: Vincent van Zeijst

Na souostroví Zanzibar se nyní se společností Jetairfly podíváte za neuvěřitelných 8 490 korun.

Nelevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Zanzibar s Jetairfly za 8 490 Kč byl publikován 26. října 2014 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...