Portoriko s Condorem za 11 490 Kč

Tagy:  levné letenky, portoriko, cestování, létání, usa, condor

Sponzorované odkazy:

Portoriko s Condorem za 11 490 Kč

Chystáte se ještě letos k moři, ale jste si vědomi toho, že jste možnost vydat se za mořem a plážemi pouze v rámci Evropy, již pravděpodobně propásli? Pak nezoufejte, neboť se právě na podzim můžete podívat do překrásných krajin, které lákají svou exotickou krajinou a nevšední kulturou. Co říkáte například na zájezd do Portorika, které lze nyní navštívit za pouhých 11 490 korun?

Překrásné a temperamentní Portoriko, španělsky pak Puerto Rico je často mylně označování za stát Střední Ameriky, ve skutečnosti však patří k USA. Drobný ostrov o rozloze 9 104 km² se nachází v souostroví Malých Antil v Karibském moři. Již samotný fakt, že se Porto Rico nachází v Karibiku, svědčí o tom, že zde bude pravděpodobně nádherně. Čím vás stát také překvapí je, že se zde nachází naprosté minimum přistěhovalců. Téměř 4 miliony obyvatel jsou tak z 98 procent pravý Portorikánci, hovořící převážně rodilou španělštinou. Nemusíte mít však obavy, že byste se na ostrově nedomluvili. Oblasti především podél oceánu jsou živi z turismu, angličtina je zde tedy považována za jakousi nutnost. Se statutem občana je to na ostrově poměrně složité. Portoriko sice oficiálně náleží USA, nicméně nejedná se o stát. Hlavní město ostrovu nabídlo, aby se stal další zemí z mnohačetné koalice, Portorikánci však kvůli placení daní odmítli, a tak nemohou volit prezidenta ani se domáhat občanských práv, spojených právě USA.

Autor: Moebiusuibeom-enAutor: Moebiusuibeom-en

Co se historie týče, Portoriko nepatří k ostrovům, které by objevil Kryštof Kolumbus. Od 16. století patřilo ke Španělsku, to jej však roku 1898 ztratilo během války s Amerikou. Od 19. století tak ostrov patří ke Spojeným státům americkým, a to i přes revoluci, která na ostrově proběhla v 60 letech 29. století. Ač ostrov není až tak veliký, může se pyšnit neuvěřitelnou rozmanitostí, kterou mu některé okolní ostrovy, mohou tiše závidět. Povrch Portorika je spíše hornatý, ale najdete zde spousty krásných nížinatých údolí, kde lze například kempovat. Zatímco na severu je spíše vlhko a deštné pralesy, jih je suchý a plný dechberoucích písečných pláží a kokosových palem. Na Portoriku se tak můžete opalovat, potápět a zároveň podnikat výlety do hor. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv aktivity, nudit se rozhodně nebudete.

Pakliže vás krásy ostrova nadchly natolik, že byste je rádi viděli na vlastní oči, vydejte se do Portorika ideálně v říjnu, kdy pořídíte letenky od společnosti Condor za neuvěřitelných 11 490 Kč, a to včetně zpátečního letu a veškerých poplatků.

Autor: http://www.flickr.com/people/37244380@N00Autor: http://www.flickr.com/people/37244380@N00

Nejlevnější letenky nabízí pelikan.cz

Článek Portoriko s Condorem za 11 490 Kč byl publikován 6. října 2014 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...