Nairobi s Ethiopian Airlines za 11 886 Kč

Tagy:  cestování, dovolená, afrika, keňa, nairobi, levné letenky

Sponzorované odkazy:

Nairobi s Ethiopian Airlines za 11 886 Kč

Afrika rozhodně není turisticky nejnavštěvovanějším kontinentem. Především evropané si zvykli trávit dovolenou v oblastech Egypta nebo Tuniska, popřípadě ve vzdálenější Keni a nebo na jihu v Jihoafrické republice. Střed Afriky však zůstává pro většinu tajemný a neprobádaný. Většina lidí totiž Afriku považuje za vyprahlou oblast, která cestujícím nemá moc co nabídnout. Opak je ale pravdou, ač se zde nachází Sahara a opravdu pusté buše, nespočet lokalit je krásných a za návštěvu rozhodně stojí. Podívejte se například do Nairobi, kam se letos v září můžete vypravit za bezkonkurenčních 11 886 korun.

O Nairobi jste již rozhodně museli slyšet, neboť se jedná o hlavní město známého státu Keňa. Nachází se na východě kontinentu a zároveň je největším a nejhustěji obydleným městem této oblasti. Žije zde na 3 miliony obyvatel, což je na Afriku opravdu slušný počet. Co jste o Nairobi jistě nevěděli, je fakt, že se nachází ve vysoké nadmořské výšce. Díky tomu zde neexistují tropické choroby a proto je metropole o poznání bezpečnější.

Autor: JimSlimAutor: JimSlim

Dnešní hlavní město Keni původem vůbec nemělo sloužit jako město. V 19. století bylo postaveno jako spojnice železnic mezi významnými lokalitami, mezi kterými se převážely potřebné suroviny. Následně se zde začala tvořit hustá síť dopravy a obchodních stezek, lidé za pomalu usazovali a tak netrvalo dlouho a z prvotní zastávky se stalo monstrózní město, které je dnes moderní oblastí východní Afriky. Nejvíce obyvatel zdaleka nežije ve středu města, jak by se mohlo předpokládat, ale naopak na jeho okraji, a to v nejznámějším slumu Kibera.

Nairobi rozhodně nepatří k méně vyspělým oblastem, ba naopak se řadí k nejlépe prosperujícím městům Afriky. Ve středu metropole můžete objevit nespočet příjemných restaurací, kvalitní ubytování, nákupní centra, městskou hromadnou dopravu na slušné úrovni a o kulturu nouze rovněž není. Centrum nabízí muzea, galerie, zajímavé památníky a historické památky a nejzajímavější podívanou poskytuje Národní nairobský park, nacházející se pouhých 7 kilometrů od centra města. Pokud zde tedy budete na návštěvě, ať už kratší nebo několikatýdenní, park si nemůžete nechat ujít.

Pokud vás Nairobi zaujalo a rádi byste se do hlavního města Keni podívali ještě v září, pak neváhejte a využijte jedinečné nabídky od letecké společnosti Ethiopian Airlines, která připravila letenky za neuvěřitelných 11 886 korun.

Autor: QuadellAutor: Quadell

Článek Nairobi s Ethiopian Airlines za 11 886 Kč byl publikován 24. září 2014 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...