Menorca s TUIfly za 1900 Kč

Tagy:  levné letenky, létání, akční letenky, menorka, letenky na menorku, tuifly

Sponzorované odkazy:

Menorca s TUIfly za 1900 Kč

Téměř každý jistě slyšel o Malorce, kterou ročně navštěvuje tisíce turistů z celého světa. Méně známým, ale rozhodně ne méně atraktivním ostrovem, je Menorka, nacházející se na západní částí Středozemního moře. Překrásný ostrov zaujímá rozlohu 702 km2, což je přibližně jedna pětina zmiňované Malorky. Ač je ostrov opravdu maličký, jeho krásy jsou nekonečné, proto byste se sem měli vypravit na dovolenou, a to ideálně ještě v září, kdy můžete sehnat letenky za neuvěřitelných 1900 korun.

Proč navštívit Menorku?

Pokud si říkáte, že bude Menorka prakticky stejná, jako zbytek Španělska nebo jiné ostrovní státy, jste na omylu. Menorka totiž vznikla o poznání dříve, než zbytek Středozemních oblastí, konkrétně v prvohorách. Severní část ostrova je tedy bohatá na horniny všeho druhu, které jsou propletené hustými porosty a nechybí zde ani divoká zvěř, kterou byste například na Malorce pohledali. Druhá část ostrova se zase pyšní pobřežím o délce 290 kilometrů, které je zdobeno překrásnými písečnými plážemi, spoustou kokosových palem, olivovníků, citrusových stromů a samozřejmě překrásným průznačným mořem s nádechem smaragdu. Co víc si od dovolené přát? Menorka však kromě těchto geografických krás, může nabídnout ještě mnoho dalšího, pro co se na drobný, ale půvabný ostrov, budete rok co rok vracet.

Autor: EllywaAutor: Ellywa

Vždy příjemné klima

Ne každý si potrpí na parna, při kterých stojí vzduch, Bohužel, v některých přímořských oblastech vás právě takové počasí čeká. Menorku si zamilujete už jenom proto, že je zde prakticky pořád příjemně. V letní sezóně, která trvá od května do září se teploty nevyšplhají přes 28 stupňů. Po zbytek roku zde pak panují ,,dvacítky", v zimě někdy i 15 stupňů. A co se dešťů týče, ty zde prakticky nehrozí a pokud ano, bude se jednat pouze o drobnou spršku nebo krátkou přeháňku.

Na Menorce si pochutnáte

Co vás zde jistě také zaujme, je tradiční menorská kuchyně, která nemá, kupodivu, s tou španělskou příliš společného. Zatímco Španělé používají spousty olivového oleje, ryby, červené maso a především mořské plody, menorčané svou pozornost věnují máslu, mléčným produktům, sýrům a také šlehačce, ze které připravují ty nejchutnější dobroty. Pokud si v jednom z menorských hotelů objednáte snídaně, nebudete se jich moci nabažit.

Menorka a památky

Co si na ostrově také zamilujete, jsou místní památky a stavby, které jsou také trochu jiné, než je tomu na pevnině Španělska. Vzhledem k tomu, že je menorská kultura podstatně starší, najdete zde zbytky s prvohor v podobě famózních jeskyň a krápníků. Nejvíce památek se však zachovalo ze 14. století, z takzvané Talayotické kultury, a to v podobě famózních chrámů, kostelů a drobných památníků, které mají pro zdejší občany posvátný význam. Na dovolenou si tedy nezapomeňte přibalit fotoaparát, bude se vám opravdu hodit.

Autor: RodriguilloAutor: Rodriguillo

Článek Menorca s TUIfly za 1900 Kč byl publikován 18. září 2014 v 12.00 v rubrice Letenky a Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...