Basilej se SWISS za 1574 Kč

Tagy:  létání, cestování, basilej, švýcarsko, swiss, levné letenky, last minute

Sponzorované odkazy:

Basilej se SWISS za 1574 Kč

Léto je u konce, co ale rozhodně nekončí, jsou akční letenky a jejich neuvěřitelně atraktivní nabídky. Není žádnou novinkou pod sluncem, že dovolené v září nebo v říjnu se vyplatí jednoznačně nejvíce. Letní sezóna je pryč a cestovní kanceláře i letecké společnosti potřebují zaplnit volná místa na palubě letadla a v hotelech. Využijte last minute zájezdů a letenek a vydejte se například do překrásné Basileje za super cenu 1574 korun.

Švýcarsko je zemí, kterou by za svůj život měl alespoň jednou navštívit naprosto každý Čech. Zdejší poměry jsou, jak známo, poměrně luxusní a na zdejší nadstandard si lze velmi snadno a rychle zvyknout. Proč se tedy nepodívat, jak se žije jinde a alespoň na chvíli nezávidět místním občanům?

Basilej v kostce

Basilej je překrásným švýcarským městem v severozápadní části Švýcarska při hranicích s Francií a Německem. Město nepatří k ohromným metropolím, jak by se na první pohled mohlo zdát. Žije zde necelých 170 000 obyvatel, nicméně o ruch a zábavu nouze není. Městem protéká řeka Rýn, sídlí zde centrální banka pro mezinárodní vypořádání a kdybychom měli Basilej charakterizovat jedním typickým slovem, byla by to farmacie, která zde žije naplno.

Kromě významného farmaceutického průmyslu, který zde nechal vzniknout několika populárním produktům a léčebným metodám, je Basilej také centrem kultury a především vzdělávání. Roku 1460 zde byla založena nejstarší švýcarská univerzita, jejíž věhlas je známí i dnes. Najít tu můžete basilejskou katedrálu z 11. století, novogotické památky, romantické rotundy a spousty dalších pamětihodností, které dělají město tolik krásným.

Autor: NoebuAutor: Noebu

Historie Basileje

Co jste o Basileji možná nevěděli je fakt, že se jedná o jedno z vůbec nejstarších světových měst. Zatímco většina těch evropských byla založena okolo 9 století našeho letopočtu, Basilej zde stojí již od roku 44 před naším letopočtem, kdy se o její vznik zapříčinili Římané. Po pádu Velkého Říma byla Basilej okupována, asi tak, jako většina tehdejších měst, měnila své majitele a překvapivě až v roce 1501 byla připojena ke Švýcarsku, ke kterému logicky patří do dnes.

Létejte se SWISS

Jak již název sám napovídá, letecká společnost SWISS bude pravděpodobně švýcarského původu. A ano, je tomu opravdu tak. Jedná se o největší a nejpopulárnější leteckou švýcarskou aerolinku, která ročně přepraví na desítky milionů spokojených cestujících. Se SWISS můžete létat až do 190 destinací světa, včetně České republiky. Nyní se do překrásného města Basilej můžete se švýcarským leteckým dopravcem podívat za neuvěřitelnou cenu 1574 korun, a to včetně všech poplatků. Tak na co ještě čekáte? Hurá za krásami Basileje!

Autor: ArpingstoneAutor: Arpingstone

Článek Basilej se SWISS za 1574 Kč byl publikován 14. září 2014 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...