Qatar Airways

Tagy:  letecká společnost, aerolinka, aerolinie, qatar airways, cestování, létání, letenky, dovolená

Sponzorované odkazy:

Qatar Airways

Se ,,sbírkou" leteckých společností jsme ještě zdaleka neskončili. Pryč jsou doby, kdy jste mohli létat jen s pár vyhlášenými aerolinkami, které byly sice populární a měly jisté jméno, nicméně o tom svědčila také cena letenek. Další kvalitní služby, na které se rozhodně můžete spolehnout, nabízí aerolinka Qatar Airways.

Zcela očekávaně, jak název napovídá, je letecká společnost Qatar Airways ve vlastnictví Kataru. Už tento fakt sám o sobě něco znamená, neboť Katar patří k nejbohatším oblastem světa. Je tedy celkem logické, že právě katarské služby, nebudou nikterak ,,pofidérní" nebo dokonce nekvalitní. Základnu Qatar Airways byste našli na mezinárodním letišti Doha, jež patří k nejluxusnějším letištím na světě. Letecká společnost byla založena roku 1993, přičemž svůj první let uskutečnila o rok déle. Svým stářím bychom ji mohli zařadit k těm mladším, které však již mají jistou leteckou historii a také dobré recenze z řad nadšených a nadmíru spokojených zákazníků. Jako většina těch větších leteckých společností, i Qatar Airways nabízí tři základní třídy, a to ekonomickou, byznys a také tu první, která je opravdu přepychová a stane se nezapomenutelným zážitkem. Ať už zvolíte jakoukoliv třídu, všechny vás přepraví do asijských oblastí jako je Tokio, Peking, Thajsko, Srí Lanka a spousty dalších. Pokud se tedy chystáte na exotickou dovolenou či na poznávací zájezd po Japonsku, rozhodně si vyberte právě aerolinii Qatar Airways.

Létejte s luxusem, autor: Qatar_Air_Cargo_A300–600RLétejte s luxusem, autor: Qatar_Air_Cargo_A300–600R

O tom, že společnost Qatar Airways patří opravdu ke světové špičce, vás může přesvědčit také spolupráce s těmi nejlepšími aerolinkami, kterými jsou například Lufthansa, bmi nebo ANA, jež v leteckém průmyslu mají zvučné jméno. Dalším artiklem úspěchu je také stále narůstající popularita, která činí ročně okolo 35 procent. Letecká společnost tak pomalu, ale jistě, nabírá ohromných rozměrů. Nejoblíbenější třídou společnosti Qatar Airways je rozhodně ta obchodní, která v minulých letech získala i ocenění pro nejlepší služby. Chystáte-li se na byznys cestu, vaše volba bude jasná.

S aerolinkou můžete navštívit až 121 destinací a pokud máte v plánu tohoto dopravce zařadit mezi své favority, neváhejte si obstarat také jakýsi věrnostní klub Qatar Airways Privilege Club – Qmiles, který vám do budoucna přinese spousty výhod a také slev.

Součástí bohaté letecké flotily společnosti Qatar Airways jsou Bombardier Challenger 605, Bombardier Global Express XRS, Boeing 777–200LR, Boeing 777–300ER, Boeing 777F Cargo Freighter, Boeing 787 Dreamliner, Airbus Long Range A319LR, Airbus A300–600 Cargo Freighter, Airbus A321–200, Airbus A330–300, Airbus A330–200, Airbus A320–200 a Airbus A340–600.

Článek Qatar Airways byl publikován 23. června 2014 v 12.00 v rubrice Letadla, Létání a Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...