Finnair

Tagy:  létání, finnair, finsko, aerolinie, aerolinka, cestování, letecká doprava

Sponzorované odkazy:

Finnair

Letecké katastrofy jsou sice poměrně ojedinělou záležitostí, ale proč se zbytečně vystavovat nebezpečí a nasedat do letadel s pochybnou pověstí a nechvalnou minulostí. Další z oblíbených aerolinií, na které se můžete bez obav spolehnout, je Finnair.

Finská aerolinka byla založena již roku 1923, má za sebou tedy jistou historii, která rozhodně není nikterak zahanbující. V tehdejších dobách létala ještě pod původní názvem Aero O/Y (Aero Ltd), ten se však v dnešní době již nevyskytuje. Svůj historicky první let Finnair uskutečnila 20. března 1924, a to z finských Helsinek do estonského Talinu a zpět. Let proběhl naprosto hladce a proto aerolinii nestálo nic v cestě, začít se svým podnikáním v letecké dopravě.

Dlouhé roky Finnai prosperovala a držela se na žebříčku evropských aerolinek, ovšem krušné časy pro společnost nastaly v průběhu 2. světové války, kdy musela půjčit celou polovinu své letové flotily k obraně Finska. Finnair se však nenechala vyřadit ze hry, světovou válku přežila a roku 1953 změnila slavnostně název, který známe i dnes.

Autor: wikipediaAutor: wikipedia

Zlomovým okamžikem se pro společnost stal rok 1975, kdy do své letecké flotily zařadila tehdy velmi luxusní a populární modely McDonnell Douglas DC-10–30, se kterými létá dodnes. Dalším stěžejním bodem se pak stal rok 1999, kdy byla společnost zařazena do letecké asociace Oneworld, která sdružuje pouze ty nejlepší letecké společnosti na světě.

Finnair je v dnešní době šestou nejstarší aerolinií na světě, která zvládla všechna úskalí a za celou dobu svého působení ani jednou nepřerušila svou činnost. Letecká flotila obsahuje modely jako Airbus A319–100, Airbus A320–200, Airbus 321–200, A340–300, A340–31 3E, Boeing 757–200WL, Embraer 170, Embraer 190 LR a samozřejmě také známí McDonnell Douglas MD-11

Článek Finnair byl publikován 25. dubna 2014 v 20.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...