Germanwings

Tagy:  letecká společnost, germanwings, německo, létání, letenky, charterové lety, cestování, letiště, základna

Sponzorované odkazy:

Germanwings

Velký seriál o leteckých dopravcích pokračuje, neboť ještě zdaleka nebyly uveřejněny všechny letecké společnosti, se kterými se můžete bez obav vydat do oblak a které jsou překvapivě spolehlivé, komfortní a také laciné. Že jste o některé aerolinii doposud neslyšely rozhodně neznamená, že je méně kvalitní, než-li konkurence. Dnes se podíváme na leteckého dopravce Germanwings.

Jistě vás, dle názvu, nepřekvapí, že se jedná o německého dopravce. Co jste ale možná nevěděli, je fakt, že se řadí k těm nízkonákladovým, čili se může pyšnit akčními letenkami. Aerolinka vznikla již v roce 1997, pod složitějším názvem Eurowings Flug GmbH. K přejmenování na dnešní Germanwings došlo 27. října 2002. Takřka 12 let létala aerolinie na své vlastní náklady, avšak 1. ledna 2009 se stala oficiálním majetkem věhlasné letecké společnosti Lufthansa. Toto spojení jasně dokazuje, že se nejedná o druhořadou linku, neboť Lufthansa by si pod svá křídla nevzala podnik se špatným jménem či nelichotivými výsledky.

Letecká společnost Germanwings se do podvědomí turistů dostala především svojí akcí roku 2007. Smart Connect, neboli rychlé spojení představovalo vůbec první charterové lety, jež si mohly užít turisté z celé Evropy. Germanwings se tak stala průkopníkem na poli nízkonákladové letecké dopravy, která je pro své akční lety a nízké ceny rok co rok populárnější.

Svoji odvěkou základnu má letecká společnost na letišti Cologne-Bonn Airport, které se nachází v půli cesty mezi Kolínem nad Rýnem a Bonnem. Toto strategické místo tak umožňuje charterové lety do celé Evropy.

Letecký dopravce Germanwings se neustále rozrůstá. Vlastní před 1200 zaměstnanců, v roce 2008 přepravil až 8 miliónů pasažérů a roku 2013 přesáhl 10 milionovou hranici. Spojenectví s Lufthansou charterovým linkám očividně vyhovuje.

Letecká flotila společnosti je tvořena 27 letouny jediného typu, kterým je komfortní a prostorný Airbus A319 s průměrným stářím 5,4 roku.

Nyní se se společností Germanwings můžete podívat až do 65 destinací. Z takřka domovského Kolína nad Rýnem můžete odletět do 57 míst, ze Sttutgartu do 38, Berlína do 20, z Dortmundu do 4 a z Hamburku do 6 destinací.

Článek Germanwings byl publikován 21. dubna 2014 v 15.00 v rubrice Letadla a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (166).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...