Cubana

Tagy:  létání, letenky, cubana, kuba, aerolinie, letecká doprava, cestování

Sponzorované odkazy:

Cubana

Leteckých společností je na světě opravdu ohromná spousta a obzvláště za poslední roky se s nimi doslova ,,roztrhl pytel". Není se čemu divit, čím dál více lidí nachází oblibu a praktičnost v letecké dopravě, čehož jsou si podnikatelé velmi dobře vědomi a tak se do těchto ekonomicky výhodných vod, vrhají po hlavě. Abyste však měli základní představu o tom, se kterými dopravci se do vzduchu bez obav vydat a kterým se raději vyhnout obloukem, je zde další společnost, tentokrát z Kuby…

Jak již samotný název napovídá, aerolinie je opravdu dopravcem z Kuby a celým jménem se jmenuje Cubana de Aviación, zkráceně tedy jen Cubana. Možná si teď říkáte, že Kuba nepatří k těm nejvyspělejším zemím světa a proto asi nebude vlastnit příliš významné, natož spolehlivé aerolinie. Opak je ale pravdou. Vlajková národní letecká společnost Cubana byla založena již v roce 1929, má za sebou tedy letitou historii, a co je velmi důležité a stěžejní, stála u zrodu aliance IATA, jež dnes zastřešuje jen ty nejlepší aerolinie, na které se turisté mohou spolehnout.

Autor: flagAutor: flag

Původně Cubana úzce spolupracovala s leteckou dopravou Pan American Airways a do roku 1945 podnikala lety především do Miami, které byly velmi populární a vyhledávané nejenom obyvateli Floridy. V roce 1948 se pak vydala i na transatlantické linky, které směřovaly mimo jiné do Madridu, Barcelony a nebo Římu. Po kubánské revoluci, která by mohla znamenat rozpad společnosti a nebo dočasné přerušení jejich služeb, začala Cubana spolupracovat s dopravcem Bristol Britania a rovněž prvně zahájila lety i do tehdejšího Československa a na dřívější ruzyňské letiště.

Dnes se tedy s kubánskou leteckou společností můžete z pražského letiště Václava Havla přepravit do čtyřech významných evropských metropolí Madridu, Londýna, Paříže a Říma a následně pak pokračovat přímo na Kubu.

Článek Cubana byl publikován 4. dubna 2014 v 13.00 v rubrice Společnosti a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...