Blue1

Tagy:  létání, letenky, blue1, finsko, skandinávie, doprava, letecká doprava

Sponzorované odkazy:

Blue1

Při výběru letecké společnosti, se kterou budete cestovat, se obvykle striktně držíte osvědčených a známých firem jako jsou Air France, Czech Airlines, American Airlines, Lufthansa a nebo KLM. Nejznámější aerolinie mají za sebou bohatou historii a jisté zkušenosti, které jsou takřka zárukou komfortního a především pohodlného letu. Avšak letenky u těchto a dalších firem nejsou obvykle příliš laciné, ba naopak, mnohdy platíte za ono dobré jméno. Chcete-li létat bezpečně a pohodlně a přitom za přijatelné peníze, informujte se také o dalších dopravcích, které vám poskytnou obdobné služby za lepší ceny. Jednou z nich je například letecká společnost Blue1.

Finská letecká společnost byla založena roku 1987, můžeme ji tedy bez sebemenších pochyb zařadit k těm dopravcům, kteří mají jistou historii, avšak nepatří k zastaralému inventáři. Severských leteckých společností není moc a v Čechách se o nich příliš neví, což je určitě škoda, neboť mají opravdu co nabídnout. Skandinávie je obecně proslulá svou precizností a dobrými mravy, které jsou viditelné i zde. Letecká společnost Blue1 se o své zákazníky velmi dobře stará, o čemž svědčí skvělé recenze.

Létejte s Blue1, autor: markyharkyLétejte s Blue1, autor: markyharky

Z počátku společnost vystupovala pod jménem Air Botnia, kterému se bohužel příliš nedařilo. Před takřka 15ti lety dělil aerolinii od krize jenom malý kousek. V roce 1998 tak přišla na pomoc jiná silnější aerolinie, a to Scandinavian Airlines, která společnost doslova vzala pod svá křídla a vybudovala novou, podstatně pevnější a smysluplnější organizaci. Následně Blue1 zaznamenávala jeden pokrok za druhým, o čemž svědčí i prestižní členství u asociace Star Alliance, jež zaštiťuje pouze ty nejlepší firmy ve svém oboru.

Letecká flotila společnosti Blue1 je postavena na 11 plně funkčních letounech, mezi které patří pět typů McDonnell Douglas, MD 90–30, tři Bae Avro RJ-85 a dva typy Bae Avro RJ-100.

Aerolinie Blue1 se zaměřuje jak na vnitrostátní lety, tak na cestování po evropských destinacích a velkoměstech jako je Paříž, Miláno, Řím, Hamburk, Barcelona, Londýn nebo Curych.

Článek Blue1 byl publikován 14. ledna 2014 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...