TUIfly - létejte vždy bezpečně a komfortně

Tagy:  letecká společnost, tuifly, létání, cestování, let, letenky, letiště, německo, berlín

Sponzorované odkazy:

TUIfly - létejte vždy bezpečně a komfortně

Létání je statisticky nejbezpečnějším a samozřejmě nejrychlejším druhem transportu, který existuje. Pokud tedy rádi cestujete a nechcete trávit dlouhé hodiny v osobním automobile či přeplněném autobusu, letadlo je ideální volbou. Ovšem není let jako let. Zatímco během jednoho se můžete cítit uvolněně a komfortně, při jiném zažijete několik nejhorších hodin plných strachu a nervozity. Abyste předešli panickým záchvatům a případným dalším komplikacím, cestujte vždy s ověřenými leteckými společnosti, které mají v leteckém světě to nejlepší možné jméno. Jednou z nich je například profesionál ve svém oboru – TUIfly.

Letecká společnost TUIfly je hned po Lufthanse a Air Berlin třetí největší a nejznámější aerolinií v Německu a nutno podotknout, že ani na světovém trhu si nevede vůbec špatně. I přes to, že společnost vznikla teprve v roce 2007, patří k velmi populárním aerolinkám, které se chválí turisté jak z Německa, tak z jiných zemí. Firma byla založena pod taktovkou Hapagfly a HLX.com, avšak její vlastnictví připadá německé cestovní kanceláři TUI Travel PLC a její dceřinou společností Hapag-Lloyd Flug, které se zapříčinili i o dnešní název aerolinky.

Velmi klíčový byl pro společnost březen 2009, kdy zcela strategicky a promyšleně uzavřela spojenectví s významnou aerolinií Air Berlín, přičemž její princip spočívá na 20ti procentní výměně akcií, která je prospěšná pro obě strany. Do té doby měla TUIfly svou základnu pouze na letišti v Hannoveru, ale z praktických důvodů své působiště rozšířila také do Berlína a Stuttgartu.

Létejte komfortně a bezpečně, autor: Aero IcarusLétejte komfortně a bezpečně, autor: Aero Icarus

Fakt, že ročně služeb TUIfly využije na deset milionů pasažérů svědčí o tom, že si německá letecká společnost vede na výsost dobře, což u takto mladých aerolinií nebývá zvykem a obzvláště pak, pokud se stejně jako TUIfly, pohybuji mezi silnou konkurencí.

Pakliže byste služeb TUIfly chtěli využít, máte možnost poznat až 75 evropských a afrických destinací, ke kterým patří Španělsko, Švýcarsko, Rakousko, Francie, Itálie, Chorvatsko, Španělsko, Portugalsko, Velká Británie, Řecko, Turecko, Tunisko, Maroko, Alžírsko, Egypt, Izrael a nebo třeba Kapverdské ostrovy. Z pražského letiště Václava Havla s TUIfly bohužel neodletíte, ale nejbližšími místy jsou Norimberk, Lipsko a Vídeň.

Pokud by vás zajímalo pár informací ohledně letové flotily, tak ta se skládá ze 43 letounů, přičemž jejich průměrný věk je okolo 7 let. TUIfly létá především s modely Boeing 737–300, Boeing 737–700 11 a Boeing 737–800 29.

Článek TUIfly - létejte vždy bezpečně a komfortně byl publikován 13. září 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti a Létání. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...