Air Berlin

Tagy:  letecká společnost, air berlin, létání, letenky, nízkonákladová doprava, letouny, cestování, turisté

Sponzorované odkazy:

Air Berlin

Léto je v plném proudu, prázdniny ,,jakbysmet" a před vámi se nacházejí dva měsíce plné nekonečných možností, kam se vydat na letní dovolenou, na kterou se dozajista těšíte celý dlouhý rok. Otázkou samozřejmě zůstává, kam se letos vydat. Chcete si užít nezapomenutelný pobyt plný relaxace a pohody, do požadované destinace se dopravit letecky a to pokud možno za co nejmenší peníze a přitom komfortně a bezpečně? Pak je jedinou správnou odpovědí, která vás bude zajímat, letecká společnost Air Berlin.

O společnosti

V leteckém průmyslu není letecká společnost žádným nováčkem, ovšem nelze hovořit ani o veteránu. Vzhledem k datu vzniku roku 1978, ji lze zařadit do zlaté střední cesty těch, kteří mají již jisté zkušenosti a přesto vám mají stále co nabídnout. Původní název firmy zněl Air Berlin Inc. Dnes Air Berlin patří k největším německým aeroliniím a hned po Lufthanse také k nejoblíbenějším. Cestující si pohodové lety nemohou vynachválit, čemuž se nelze divit, neboť dle statistik společnost rozhodně nepatří k těm, co by hýřily skandály nebo se proslavily leteckými haváriemi. Své působení v osmdesátých letech firma zahájila na letišti Berlin-Tagel, kde má do dnes své stanovisko.

Air Berlin ročně přepraví téměř 30 milionů pasažérů, autor: Aero IcarusAir Berlin ročně přepraví téměř 30 milionů pasažérů, autor: Aero Icarus

Jeden z největších zvratů aerolinie zaznamenala v roce 2004, kdy se stala spoluvlastníkem společnosti Nikiho Laudy NIKI Luftfahrt GmbH. Spojením těchto dvou korporací přešla letecká společnost na nízkonákladové služby, což byl do zajisté velmi chytrý krok, neboť turisté chtějí na letenkách co nejvíce ušetřit a charterové lety vyhledávají nejčastěji.

Aby toho nebylo málo, o dva roky později se firma rozhodla opět rozrůst a tak koupila společnost DBA Luftfahrtgese­llschaft München. Díky vzniku mocnějších koalicí se Air Berlin stala nadnárodní společností s jistým jménem, která v roce 2007 přepravila až na 28,2 miliónu cestujících, což rozhodně není zanedbatelné číslo.

Mezi významnou leteckou flotilu společnosti Air Berlin patří například Airbus A330–300, Airbus A330–200, Boeing 737–800, Boeing 737–700 nebo Fokker F100, přičemž průměrné stáří letounů je 7 let.

Článek Air Berlin byl publikován 2. července 2013 v 14.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...