Eva Air

Tagy:  letecká společnost, letenky, létání, eva air, tchaiwan, asie

Sponzorované odkazy:

Eva Air

Létání se stalo přirozenou součástí našich životů. Dnes se již nikdo nepozastavuje nad tím, že do jiné země na dovolenou poletí letadlem, zkrátka a jednoduše, s tímto způsobem přepravy již tak nějak počítáme. Spousta lidí se ale o možnostech cestování letadlem dostatečně nezajímá. Usedne doma k počítači, najde si nejbližší letenky, odešle rezervaci, vytiskne je a pak už míří na letiště a pomalu neví, s kým má tu čest, let absolvovat. Uznejte ale sami, jestli by nebylo lepší vědět alespoň pár základních informací o společnosti, které hodláte na dalších několik hodin svěřit svůj život. Po společnostech jako je KLM či Air France přichází na řadu pár info v kostce o asijské aerolinii Eva Air.

O Společnosti

Eva Air, ač název zní tak trochu česky, je kupodivu dílem pocházejícím z Tchajwanu. Společnost vznikla v dubnu roku 1989 a již o rok později uskutečnila svůj historicky první let a to z Tchajwanu do Číny. Hlavním sídlem aerolinii je zcela přirozeně tchajwanské letiště Taiwan Taoyan International Airport. Málo kdo ví, že Eva Air je členem IATA, což je ve světě poměrně uznávaná letecká asociace. Díky tomuto členství je cestování s Eva Air pro pasažéry mnohem pohodlnější a to především z toho důvodu, že mají jakousi záruku spolehlivosti a kvality, což u asijských aerolinií nemusí být vždy pravidlem.

Eva Air sídlí na Tchaiwanu, autor: markyharkyEva Air sídlí na Tchaiwanu, autor: markyharky

Vzhledem k tomu, že letecká společnost rozhodně nepatří k těm největším, nelze očekávat tak markantní rozkvět, ovšem i přes to si Eva Air vede velmi dobře a rozhodně nemá s úmyslu kapitulovat. Neustále rozšiřuje své letecké flotily a v současné době vlastní nad 55 strojů, mezi kterými lze najít například nejrůznější typy Boeingů, Airbus i McDonnell Douglas.

Společnost svým zákazníkům nabízí rovněž tři úrovně letových tříd, nejedná se však o klasické rozčlenění na economy, business a první třídu. Pokud chcete cestovat klasicky, najdete zde ekonomickou třídu, dále o level vyšší třídu nazývající se Elite Class, v níž budete cestovat v Boeingu 777. Posledním typem je Premium Laurel Class, což je velmi luxusní třída nabízející maximální komfort, zde si můžete vybrat vlastní sedadlo a dokonce typ letounu.

Článek Eva Air byl publikován 12. května 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...