KLM - létejte s královskou elegancí

Tagy:  letecká společnost, klm, létání, air france-klm, letenky, letadlo

Sponzorované odkazy:

KLM - létejte s královskou elegancí

Létání je nekompromisně tím nejlepším způsobem přepravy. V první řadě se jedná o vůbec nejrychlejší transport z místa na místo, neboť žádná jiní doprava vám přesunutí se z jednoho kontinentu na druhý, a to během několika málo hodin, zkrátka neumožní. Zadruhé nelze zpochybnit jistou spolehlivost, pohodlí a v posledních letech i cenově výhodné lety, díky kterým se i do přilehlých destinací vyplatí letět, namísto zdlouhavé cesty osobním autem či autobusem. Co je ovšem pro laika velmi složité, je výběr letecké společnosti, se kterou se na cestu vypraví. Pokud chcete mít zajištěnou jistou dávku komfortu a nadstandardu, vložte svou důvěru do KLM, své volby jistě nebudete litovat.

Létejte s KLM až do 250 destinací, autor: alljengiLétejte s KLM až do 250 destinací, autor: alljengi

Historie KLM

Letecká společnost KLM, neboli Royal Dutch airlines, byla založena na území Nizozemska roku 1919, dnes tedy hovoříme o vůběc nejstarší aerolinii na zemi, která doposud nezměnila svůj název. Vzhledem k faktu, že za pár let KLM oslaví své sté výročí a její prosperita stále stoupá, můžeme s jistotou hovořit o tom, že se jedná o velmi kvalitní způsob přepravy cestujících. První letadlo společnosti KLM se do vzduchu dostalo 17. května 1920 a mířilo z londýnského Northoltu do amsterdamského letiště. Let byl úspěšný a tak firmě nic nebránilo v dalším rozletu. Společnost si vedla skvěle a dokonce překonala i velice složitou situaci druhé světové války, ve které spousta leteckých společností skončila, či byla zničena německými vojsky. Převrat KLM zažila roku 2004, kdy svůj částečný podíl prodala francouzské konkurenční aerolinii Air France. Svět letectví je tvrdý boj o přežití a pro společnost byl tento krok velmi výhodnou obchodní transakcí a způsobem, jak se stále udržet ,,na nohou". A tak vznikla společnost nová, s názvem Air France – KLM, která je nyní třetí největší aerolinií na světě. Od září 2004 je nově vzniklý koncept součástí aliance SkyTeam, což je prestižní spojení těch společností, které nabízejí opravdu kvalitní služby a zákazníci se na ně mohou vždy stoprocentně spolehnout.

Statistika

Společnost ročně přepraví okolo 22 milionů cestujících a přes 650 000 tun nákladu. V letecké flotile bychom našli 7 druhů boeingů, Freighter, letoun McDonnel Dougas, Airbus a konečně i prvotřídní Fokker 50. KLM spolu se spoluprácí Air France-KLM nabízí lety do více jak 250 destinací po celém světě.

Článek KLM - létejte s královskou elegancí byl publikován 8. května 2013 v 12.00 v rubrice Společnosti. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...