Doprava z letiště – do požadovaného cíle snadno a jednoduše

Tagy:  doprava, doprava z letiště, letadlo, cestování, jízdenky, vlak, autobus, metro

Sponzorované odkazy:

Doprava z letiště – do požadovaného cíle snadno a jednoduše

Dopravit se na naše letiště Václava Havla, nechat se odbavit, čekat v hale a následně odcestovat do ciziny není nikterak složité, nebo nevlastníme největší areál, terminály jsou pouze dva a nutno podotknout, že oproti jiným, podstatně chaotičtějším letištím, můžeme být spokojení s dostatkem prostoru, multifunkčními tabulemi a personálem, který je prakticky vždy po ruce. S trochou nadsázky lze tvrdit, že by do správného letadla nastoupilo i mladší dítě. Větší zádrhel ovšem obvykle nastává ve vystoupení z letadla v jiné destinaci. Zde na vás totiž čeká nejenom možná mnohonásobně větší hala s milionem lidí, ale spousta Čechů se potýká s jazykovou bariérou, díky které je orientace v neznámém prostoru velmi náročná. Cestování proto nenechte náhodě a raději se pořádně připravte již doma, čímž snadno eliminujete případné potíže. Dobré je vždy začít plánem, jak se snadno a jednoduše dostat z letiště do požadovaného místa.

Sedněte si k internetu

Začít se zajímat až na místě, jak se nejlépe dostat z letiště do centra a podobně, není úplně nejvhodnější. Zmatení turisté často narazí na vypočítavé taxikáře, kteří jim naslibují ,,hory doly“ a pak je po hodinové okružní jízdě požádají o neuvěřitelný balík peněz. Vezměte proto vše do vlastních rukou a raději si v pohodlí domova a s internetem najděte nejvhodnější variantu. V první řadě kompletně prozkoumejte webové stránky daného letiště, to by v lepším případě mělo mít k dispozici vypsané autobusy, vlaky a jiné spoje, jež vás co nejlevnější rozvozí do centra města nebo případně k moři. Tím ale vaše cesta nekončí, neboť pravděpodobně nebudete ubytovaní v blízkosti vlakového nádraží nebo letištního autobusu. Pak se tedy obraťte na dopravní podnik dané lokality. Chystáte se například do Milána? Na stránkách dopravního podniku si najděte jednotlivé spoje a pomocí google maps pak zastávky a jejich jména. V případě špatné orientace se vždy můžete zeptat kolemjdoucích, kteří vás nasměrují. Pohybování se po cizích městech hromadnou dopravou je jednoznačně nejlacinější a nejpraktičtější, taxi služby bývají, především pro nevědomé cizince, extrémně drahé.

Autobusy a vlaky jsou nejlevnější, autor: ChokzAutobusy a vlaky jsou nejlevnější, autor: Chokz

Doprava z letiště Heathrow Londýn

Z největšího britského letiště se do Londýna dostanete vlakem, který staví u letiště, cesta trvá 15 minut a cena jedné jízdenky je 18 liber. Vystoupíte na Paddington Street, kde již najdete metro, které vás rozvozí, kam potřebujete.

Doprava z letiště Barcelona

Z letiště se dostanete vlakem, který jezdí každých 30 minut a stojí cca 3 eura. Za 17 minut jste pak v centru.

Doprava z letiště v Říme

Terravision Shuttle je letištní autobus, který vás dopraví do stanice Lepanto, kde najdete metro, kterým se lze pohybovat po celém městě.

Doprava z letiště Orly v Paříži

Zde je doprava velmi jednoduchá, neboť letiště je poměrně blízko centru. Takzvaný Orlybus vás zdarma dopraví až k metru.

Cestujte jednoduše a levně, autor: Moyan_brenCestujte jednoduše a levně, autor: Moyan_bren

Nejlevnější letenky nabízí www.pelikan.cz

Článek Doprava z letiště – do požadovaného cíle snadno a jednoduše byl publikován 5. března 2013 v 15.00 v rubrice Letiště. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...