Tipy na nákup levné letenky

Tagy:  létání, letadla, doprava, cestování, tipy na letenky, nejlevnější letenky, akční lety

Sponzorované odkazy:

Tipy na nákup levné letenky

Letecká přeprava se stala nejrozšířenějším a nejpopulárnějším druhem transportu vůbec. Díky letounům se během pár hodin přemístíme z jednoho konce světa na druhý, což dovede usnadnit jak cestu za dovolenou, tak nejrůznější obchodní transakce, které dříve trvaly i dlouhé měsíce. Nutno tedy říci, že letecké aerolinie a jejich služby nám jednoznačně usnadňují život a šetří čas, které je v dnešní době opravdu málo. Ovšem málo kdo ,,vyhazuje peníze“ za předražené lístky a pokud možno by nejraději cestoval za ,,pár šlupek“. Pokud se budete řídit určitými kritérii, může se vám toto přání vcelku snadno vyplnit. Stačí jen pozorně hledat a využít ověřené tipy na nákup levných letenek.

Nízkonákladová přeprava

Samozřejmě absolutně nejlevnější, je doprava nízkonákladová. V českém vyhledávači velmi snadno najdete seznamy a porovnávání cen evropských nízkorozpočtových aerolinií, které vám obvykle poskytnou ty nejatraktivnější lístky. Řeč je o EasyJet, Wizzair a RyanAir, která ale nemá své zastoupení v Praze. Pokud ale narazíte na opravdu výhodný let, vyplatí se vám odletět například z Bratislavy nebo z Vídně.

Létejte s nízkonákladovou dopravou, autor: puddy_ukLétejte s nízkonákladovou dopravou, autor: puddy_uk

Nejlevnější letenky

Spousta z vás zasedne nadšeně k počítači a do googlu zadá pojem ,,nejlevnější letenky“, následně vám vyjede seznam akčních letů, které ale mnohdy nejsou zdaleka tak laciné a výhodné, jak se tváří. Zde je proto dobré využít rezervačního systému Galileo, který vám po zadání určitého datumu, vyhledá ty opravdu nejlacinější letenky, které jsou momentálně na trhu. Vy tak budete mít jistotu, že před sebou vidíte ty nejnižší ceny a dle nich se budete následně rozhodovat. Absolutně nejlevnější letenky najdete tehdy, pokud vám nezáleží na termínu odletu. Plánujete si cestu do Paříže a nejste svázáni přesným datem? Pak si nejprve vyhledejte termíny odletů a poté se rozhodněte, pravděpodobně narazíte na letenky za pár stovek korun, které se opravdu vyplatí. Díky tomuto systému lze za přepravu ušetřit i tisíce korun, stačí být pozorní a trpěliví.

Pár základních tipů

  • nákup letenky na rezervačním systému je mnohdy levnější než u klasických dopravců
  • termíny odletů a příletů volte v nejméně poptávané dny jako je úterý, středa nebo čtvrtek
  • cestujte mimo atraktivní sezónu (k moři se vydejte v září nebo v říjnu)
  • řiďte se pravidlem ,, čím dříve nakoupíte, tím méně zaplatíte“ a nespoléhejte na last minute
  • porovnávejte jednotlivé servery nabízející letenky

Nejlevnější letenky nabízí www.pelikan.cz

Článek Tipy na nákup levné letenky byl publikován 25. února 2013 v 10.00 v rubrice Letadla, Létání a Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...