Největší letiště světa – která to jsou?

Tagy:  největší letiště, letiště světa, usa, amerika, atlanta, chicago, londýn

Sponzorované odkazy:

Největší letiště světa – která to jsou?

Možná si říkáte, že vědět o největších letištích světa je v celku zbytečné a neprospěšné, avšak možná vám tato informace so budoucna pomůže a vy tak budete vědět, zda se máte připravit na davy lidí, jestli se vyplatí přijet dříve a co od letiště můžete čekat.

Hartsfield-Jackson International Airport

Hartsfield v Atlantě je vůbec největší letiště světa a nachází se v USA. Ročně letiště využije přes 80 milionů pasažérů a příletů a odletů se během jednoho jediného roku stane okolo jednoho milionu. V následujících letech se tato atronomická čísla ještě razantně zvětší, konkrétně až o 40 procent, neboť zde společnost nechala vybudovat již pátou runway. Letiště slouží převážně k vnitrostátním letům, jež jsou ve Spojených státech amerických nejvíce využívány.

Největší letiště světa, autor: timnatlNejvětší letiště světa, autor: timnatl

O'Hare International Airport

Druhé největší letadlo světa se nachází opět v Americe, konkrétně ve světově proslulém Chicagu. letiště se nachází přibližně 27 kilometrů jižně od metropole a ročně zde procestuje až na 70 milionů pasažérů. tímto číslem se letiště logicky zařadilo jako druhé nejrušnější letiště na světě. K osobní dopravě zde slouží 5 terminálů, které využívají společnosti jako je United Airlines, American Airlines, United Express, American Eagle, US Airways, Lufthansa, Mexicana, nebo USA3000 Airlines. Z letiště do centra se dostanete pohodlným vlakem, který stojí pouhé 2 dolary a jezdí prakticky nepřetržitě. Pokud si nepotrpíte na hromadnou dopravu a raději preferujete osobní automobil, taxi služba je přistavena hned před letištěm, avšak doprava do centra vás vyjde na 40 dolarů minimálně.

London-Heathrow

Třetím největším a zároveň nejrušnějším letištěm je Heathrow, které již neleží v USA, ale ve Velké Británii v Evropě. Nachází se 24 kilometrů od centra Londýna a obecně je považováno za jedno z nejvyhledáva­nějších letišť vůbec. Před letiště Heathrow vede spousta linek z jednoho kontinentu na druhý, působí tak tedy jako ideální prostředník. Letiště bylo slavnostně otevřeno rok po ukončení druhé světové války, kdy však působilo čistě jako vojenská základna. Postupem let se však stále rekonstruovalo a zvětšovalo, až své pole působnosti přeneslo i na civilní dopravu. Dnes zde vojenské letadlo nenajdete, za to nespočet civilních letadel a miliony pasažérů ano.

Ročně zde procestují desítky milionů lidí, autor: Robert LzRočně zde procestují desítky milionů lidí, autor: Robert Lz

Článek Největší letiště světa – která to jsou? byl publikován 12. září 2012 v 17.00 v rubrice Letiště. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...