Nejlevnější letenky do Madridu

Tagy:  Madrid, španělsko, cestování, město, hlavní město, metropole, kultura, památky

Sponzorované odkazy:

Nejlevnější letenky do Madridu

Španělsko patří dlouhá léta k nejoblíbenějším a také nejnavštěvovanějším oblastem vůbec. Země je pro spoustu turistů atraktivní díky své rozmanitosti. Na své si zde přijdou jedinci, toužící po odpočinku na vyhřáté pláži, užijí si zde milovníci módy a kultury a v neposlední řadě obdivovatelé středověké architektury. Pokud si nechcete pouze ,,ohřívat kosti“ a od svého pobytu na pyrenejském ostrově čekáte trochu více, vydejte se do hlavního města, jež vás uchvátí během několika málo minut.

Madrid je, jak již bylo řečeno, hlavní město Španělska, ležící ve středu země s počtem obyvatel přesahujícím 3 miliony. Odpověď na otázku, proč navštívit Madrid není nikterak složitá. Místo je temperamentní stejně, jako jeho obyvatelé a pokud si potrpíte na ruch velkoměsta, nevšední zábavu a nesnášíte stereotyp, metropoli si nemůžete nezamilovat. Co je na Madridu tak nevšední je zdejší způsob života. Zatímco v jiných městech se za poznáním a místní kulturou vypravíte přes den, tady byste odpoledne moc nepochodili. Španělé zpravidla večeří v deset hodin večer a okolo půlnoci zde začíná pořádný život. Dokonce muzea a nejrůznější galerie mají otevřeno do pozdních večerních hodin, na což nejsou evropští turisté rozhodně zvyklí.

Madrid je místem večerního ruchu, autor: marcp_dmozMadrid je místem večerního ruchu, autor: marcp_dmoz

Abyste však nenabyli dojmu, že je Madrid jeden velký večírek, kulturního vyžití zde najdete požehnaně. Například proslulé Muzeum Prado, Muzeum královny Sofie, galerie, divadla, letní kina a festivaly vám zpestří nejeden den. Co však při své túře městem nesmíte opomenout je tradiční španělské flamenco, které jinde neuvidíte. Setkáte se s taji horkokrevných tanců, jež vás přivedou do varu.

Dlouhá léta stál majestátní Madrid ve stínu velkolepé Barcelony, která vlastní nejenom nespočet secesních Gaudího památek, ale především leží u moře, což je ohromné plus. Madrid se však nenechal zahanbit a absenci vodní hladiny vyvážil nespočtem tradičních oslav San Isidro, blešími trhy, kde pořídíte vše za hubičku, festivaly a vernisážemi všeho druhu. V Madridu se sice nebudete moci procházet podél promenády, za to pocítíte velkolepost hlavního města, která ve vás zanechá nezapomenutelné vzpomínky.

Letenky

Madrid je populární destinací, proto lze i v době prázdnin očekávat jisté slevy. Doposud s akčními letenkami přišla vždy ČSA, ale letošní sezóny nejlevnější variantě jasně vévodí nízkonákladová společnost Wizzair. Nyní se do španělského Madridu podíváte za krásných 1995 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Nejlevnější letenky do Madridu nabízí www.pelikan.cz

Navštivte hlavní město Španěska a užijte si zdejší temperament, autor: Moyan_BrennNavštivte hlavní město Španěska a užijte si zdejší temperament, autor: Moyan_Brenn

Článek Nejlevnější letenky do Madridu byl publikován 24. července 2012 v 23.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...