Letenky do Lyonu již od 1140 korun!

Tagy:  Lyon, francie, dovolená, pobyt, poznávací zájezd, historie, památky, dějiny, muzeum, galerie

Sponzorované odkazy:

Letenky do Lyonu již od 1140 korun!

Cestování je koníček blízký téměř každému. Někdo si libuje v potápění v exotických destinacích, další si oblíbil lyžování na zasněžených kopcích italských Alp, lidé staršího věku milují turistiku po českých lesích a hájích a zamilované páry nemohou odolat svodům romantické Paříže. Ať už se řadíte do jakékoliv kategorie, zaostřete při svém plánování na ty nejlevnější letenky, díky kterým ušetříte spousty peněz a ty si následně užijete ve vámi vybrané oblasti či přímořském letovisku. Trendem posledních let se staly poznávací zájezdy a to nejenom do známých metropolí, ale také do drobnějších zákoutí Evropy, která však oplývají historií a tajuplnými dějinami. Vydejte se v letních měsících například do francouzského Lyonu, kde můžete skloubit letní dovolenou s poznávacím pobytem.

Lyon je městem mnoha prvenství. V první řadě se pyšní daleko bohatšími historickými kořeny, než má samotná Paříž. Milovníci legend a letopisů si zde rozhodně přijdou na své. Navštívit tak můžete Starý Lyon, Fourvière a Římský Lyon, La Croix Russe a hedvábný průmysl, Muzeum Současného Umění, Institut bratrů Lumièrových a mnoho dalšího. Největším mezníkem byla pro město renesance. V té době zde osadníci a kolonisté otevřeli své obchody a město začalo přirozenou cestou vzkvétat. Dalším zlomovým bodem bylo 16. století, kdy do Lyonu přicestoval bourec morušový a s sebou přinesl trend hedvábí.

Lyon je městem moderní architektury i památek, autor: deniss sismeeLyon je městem moderní architektury i památek, autor: deniss sismee

Možná jste se již doslechli, že od roku 1998 je město zapsáno na seznamu světového děditství UNESCO a důvod je prostý. Jeho luxusní a bohaté historické centrum, jenž se nenechalo zničit urbanizací 60. let, okouzlí snad každého. Zdobené fasády budov, elegantní nádvoří, skvostné parky a jedinečná kašna se postará o to, že vám na pár vteřin dojde dech.

Jako většina historických měst se i Lyon rozděluje na starší a novější část. Starý Lyon si musíte představit jako čtvrť s úzkými uličkami, živými kavárničkami a schovanými pasážemi a hlavně dobře uchovanými středověkými a renesančními domy. Některé jsou opravdu pozoruhodné, zdobené krásnými malbami a ozdobnými věžičkami z období od 15. až 18.století, kdy Lyon vydělával na hedvábném a tiskařském průmyslu. Zde narazíte na spoustu bazilik gotického slohu, renesančních zámečků a dalších skvostných stavení. Čtvrť nového Lyonu se od té původní dosti liší a to například díky výstavbě mrakodrapů, kterých zde není málo. Vedle starých památek působí při nejmenším zajímavě.

Letenky

Se společností easyjet se do krásného Lyonu podíváte již za 1140 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

Pohled na překrásný lyonský hrad, autor: francois quimenPohled na překrásný lyonský hrad, autor: francois quimen

Nejlevnější letenky do Lyonu nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Lyonu již od 1140 korun! byl publikován 24. května 2012 v 12.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...