Letenky do Izraele za bezkonkurenční ceny

Tagy:  Izrael, země, národ, kultura, nápoženství, historie, dovolená, zájezd, pokrm, jídlo, ubytování

Sponzorované odkazy:

Letenky do Izraele za bezkonkurenční ceny

Izrael je městem mnoha protikladů, jenž přitahují nejednoho zvídavého turistu. Téměř šest tisíc let stará Izrael v sobě koncentruje několik fylosofických a náboženských proudů pro muslimy, Židy a křesťany. Pokud patříte k milovníkům historických kořenů a žádná architektonicky unikátní stavba vám není cizí, budete zde jako ryba ve vodě. Kromě dějin, jenž jsou v posvátné Izraeli téměř hmatatelné se setkáte s příjemnými místními občany, ochutnáte tradiční pokrmy a také si nezapomeňte nakoupit koření a suvenýry, které u nás nepořídíte.

Izrael je stará přes šest tisíc let a původně se jmenovala Jericho. Za tu dobu tudy prošla spousta kočovných kmenů, ale také historicky důležité národy jako jsou Řekové, Římané, Arabové, evropští křižáci, Mameluci a Turci. Dnešní název města je nejasný, avšak jisté legendy praví, že jméno Izrael obdržel Izákův syn Jákob, a to v překladu znamená „bojovník Boží“. Jákob měl dvanáct synů, jejichž potomci po vyjití z Egypta vytvořili izraelský národ. Za dlouhá staletí rozptýlení mezi jinými národy židé nikdy nepřerušili pouta se svou vlastí. Založením Státu Izrael v roce 1948 byla obnovena židovská nezávislost, ztracená před dvěma tisíci lety. Jak jste již jistě pochopili, Izrael je městem mnoha kultur a směsicí etnik, které za poslední desítky let vzrostly až na osminásobek původního poštu. Sedmimilionová Izrael se tak stala klasickým multikulturním městem, jenž přivítá každého cestovatele.

Tradiční izraelské jídlo hummus, autor: peramu sinquiTradiční izraelské jídlo hummus, autor: peramu sinqui

Atraktivitu města si zdejší občané moc dobře uvědomují, proto také svou živnost zaměřili převážně na turismus, jenž jim vydělává slušné peníze. Ubytování v Izraeli nepatří k nejlevnějším, dokonce i drobné hostely vyjdou poměrně draho. Zato je zde všude čisto, obyvatelé si zakládají na dobré pověsti a proto udržují pořádek. Chcete-li co nejvíce ušetřit, přivezte si potřebné jídlo z domova a zde si kupujte pouze pečivo či tradiční pita chléb. Zdejší pokrmy však ochutnejte, přišli byste o velký zážitek v podobě gurmánské dobroty.

Z Izraele si kromě originálních dárků můžete dovést také oblečení, kterého je v extra moderních nákupních centrech požehnaně. Najdete zde světoznámé módní značky, ale také typické turecké obchody.

Letenky

Sice Izrael nepatří k nejlacinějším destinacím, avšak co se letenek týče, můžete výrazně ušetřit. Při koupi letenky od společnosti Air Baltic zaplatíte krásných 4 884 korun a to včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků. Tak hurá do Izraele!

Izrael je směsicí mnoha národů a kultur, autor: dave torranIzrael je směsicí mnoha národů a kultur, autor: dave torran

Nejlevnější letenky do Izraele nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky do Izraele za bezkonkurenční ceny byl publikován 20. května 2012 v 13.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...