Letenky Krakow – do Polska za hubičku

Tagy:  Krakow, polsko, historie, budovy, památky, náměstí, socha

Sponzorované odkazy:

Letenky Krakow – do Polska za hubičku

I když Polsko nepatří zrovna k typickým turistickým cílům, pro náš Čechy by mohlo být zajímavé už jenom díky své cenové dostupnosti a rychlému transportu. Polsko jako takové je sice zemí chudší, avšak na druhu stranu se pyšní bohatou historií a spoustou překrásných památek, které stojí za podívanou. Navštivte polský Krakow a užijte si výlet kousek za hranicemi.

Polské město Krakow leží v Malopolském vojvodství na jihu Polska. Bylo založeno v 7. století a od roku 1978 je zapsán na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Navíc je třetím největším polským městem hned po Varšavě a Lodzi. Město Krakov bylo také hlavním městem Polska až do roku 1596. Někteří z vás možná tuší, že zde naleznou nejdelší tobogan na světě a opravdu impozantní aquapark, ti sečtělejší se do Krakowa vydají už právě proto, že je hrdým nejstarším městem Polska a celkově se řadí k evropským městům s nejbohatší historií. Okolo celého Krakowa se táhne opevnění spolu s parkem. Dříve zde stály opravdu vysoké hradby s příkopem. Jen v jedné části se zcela zachovaly spolu s Floriánskou bránou, která měří 33,5 metrů. Touto bránou začíná Královská cesta vedoucí přes Rynek Glovny na hrad Wawel. Pokud si chcete udělat krátkou dovolenou, pak je cesta do Krakova tím pravým. Pro objevování krás Krakowa budou stačit 2 až 3 dny.

Krakow se pyšní třetím největším náměstím v Evropě, autor: tassani chorKrakow se pyšní třetím největším náměstím v Evropě, autor: tassani chor

Impozantním místem Krakowa je například náměstí, jenž se stalo třetím největším v Evropě a dělí jej na dvě části výrazná žlutohnědá budova se jménem Sukiennice. Její dnešní podobu projektoval stavitel Tomáš Prylinský v 18. století na místě shořelé tržnice. Kdysi se zde prodávalo maso, ovoce, zelenina, dnes jsou tady kůže a kožešiny, drahé šperky ze zlata, stříbra, jantaru a dalšího drahého kamení. Není možno přehlédnout výzdobu nad jednotlivými stánky – historické erby významných polských měst. Dominantou náměstí je socha polského lyricko-epického romantického literáta Adama Mickiewicze, která je obklopena múzami. Pod touto sochou si lidé často dávají schůzky, dochází zde také často k uměleckým produkcím, od vážné hudby až po breakdance. Krom nadšených diváků z řad Poláků a hlavně turistů jsou tady návštěvníky produkcí na stovky holubů.

Letenky

Vzhledem k faktu, že je Polsko jedním z našich pěti sousedů, letenky jsou opravdu ,,za hubičku“. Do polského Krakowa se nyní podíváte za příjemných 526 korun a to samozřejmě včetně zpátečního letu a veškerých letištních poplatků.

V Krakowě najdete desítky historických budov, autor: joanna rilekV Krakowě najdete desítky historických budov, autor: joanna rilek

Nejlevnější letenky do Krakowa nabízí www.pelikan.cz

Článek Letenky Krakow – do Polska za hubičku byl publikován 3. května 2012 v 09.00 v rubrice Letenky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...